Debat på @malkekvæg: Hvordan blander man bedst helt små foderrationer?

Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Bjarne Hansen efterlyser gode råd til blanding af små rationer/batch af fuldfoder. Han skriver:

Hvordan håndterer I blanding af små rationer til eks. Close-Up ? For tiden er det meget nemt her på matriklen, for aktuelt har vi ingen køer i Close-Up holdet. Hvad gør I, når der eks. er to-tre køer i det mindste hold, der skal blandes foder til? I dag kunne man på LandbrugsAvisen læse om Niels Holger, der har købt en ekstra mindre foderblander, fordi den store blander var for "stor" til opgaven. Selvom der evt er flere i holdet, er problemet måske alligevel eksisterende, fordi fuldfoderblanderen ikke kan tømmes helt, eller skal være halvfuld for at blande ordentlig. Hvilke systemer/blandevogne har I der kan/ikke kan løse problemet ?

Opslaget har fået  16 kommentarer. Blandt andet følgende:

Jacob Holmehave Graversen: Låner en 45 m3 vogn og laver en stor portion og ensilerer det igen i wrapballer eller en lang tynd pølse på en asfaltplads.

Jacob Pedersen: Jeg har en 12 m3 keenan, som jeg blander til alle kvier og goldkøer i. Den blander fint små læs.

Læs alle kommentarer til opslaget her

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.