Fokus på krydsningskalve i nye budgetkalkuler
Nye budgetkalkuler fra SEGES splitter økonomien op, så landmanden kan få indsigt i dækningsbidraget for krydsningstyre og kvier.

Budgetkalkulernes simple formål er at lette regnearbejdet og vise, hvordan økonomien hænger sammen på de forskellige produktionsområder i landbruget.

SEGES har nu offentliggjort nye budgetkalkuler, som vil give mælkeproducenterne og slagtekalveproducenterne et mere nøjagtigt billede af de forskellige dækningsbidrag, der er i slagtekalveproduktion ved forskellige typer af kalve – de nye kalkuler indeholder nemlig beregninger for Holsteinstyre, krydsningstyre og krydsningskvier.

Kalkulerne synliggør forskellene på krydsningskalve, som de fleste slagtekalveproducenter efterhånden har. Det kan bruges til at optimere økonomien, da der er ret forskellige økonomier i kalvene. Det kan også bruges til at vise mælkeproducenterne, at det kan betyde meget, hvilken insemineringsstrategi de vælger.

Simulerer

Kalkulerne er kort fortalt et simuleringsværktøj, som fortæller landmanden, hvad der er af dækningsbidrag for de fleste landbrugsprodukter, og hvad han kan forvente i indtjening under en række forudsætninger, som han selv kan justere på.

Budgetkalkulerne er tænkt som en hjælp til landmanden. Forventede mængder og priser på de enkelte produktionsinput og -output er opstillet, og dækningsbidraget er beregnet.

Ved at downloade kalkulen, kan man let selv justere de enkelte forudsætninger, og budgetkalkulerne gør regnearbejdet, fordi regnestykket allerede er stillet op. Det skal bare fyldes ud med egne tal.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.