Fonterra i Australien vokser med en fjerdedel i mælkemængde
Fonterra voksede med en fjerdedel i Australien i sæson 2017/18 målt på produceret kg mælketørstof.

Fonterras afdeling i Australien sluttede sidste måned i sæson 2017/18 med et brag, trods aftagende vækst - og hele sæsonen blev i det hele taget et væksteventyr på det store nabokontinent for det new zealandske mejeriselskab.

For hele sæson 2017/18, der slutter med udgangen i juni,  producerede Fonterras leverandører i Australien 153 mio. kg mælketørstof, hvilket er 30 mio. kg højere end sæsonen før, oplyser selskabet i deres månedlige gennemgang af markedsforholdene.

I sæsonens sidste måned, juni, blev der indvejet 30 mio. kg mælketørstof, hvilket er 14 procent mere end samme måned året før.

Fonterra forklarer stigningen med en øget markedsandel, mens den mindre vækst sidst på sæsonen skyldes, at mange producenter fremrykkede tilpasningen i kvægbestanden til kommende sæson på grund af perioder med kraftigt nedbør. 

I New Zealand oplevede Fonterra i juni, som her er første måned i sæson 2018/19, en øget indvejning på 11 procent i forhold til samme måned året før, hvilket kan tilskrives betydeligt bedre vejrmæssige forhold.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.