FrieslandCampina sænker mælkeprisen i maj

FrieslandCampina sænker sin mælkepris for maj med en halv eurocent.

Dermed bliver prisen til andelshaverne i det hollandske selskab på 34 eurocent per kilo; svarende til 253,3 øre/kg.

Til sammenligning er Arlas acontomælkepris i maj på 234,0 øre/kg. Det er vel at mærke inklusiv tillæg for non-GM foder samt deltagelse i Arlagården Plus.

FrieslandCampinas mælkepris er den såkaldte garanterede mælkepris. Den kan ikke sammenlignes på øre direkte med Arlas, men det er vist sikkert at konstatere, at hollænderne er et stykke foran.

"Sænkningen af den garanterede mælkepris er et resultat af den forventede sænkning af mælkepriserne fra vores referencevirksomheer. I den garanterede mælkepris for maj er der en korrektion på 0,31 eurocent for at kompensere for vores forecast på mælkepriserne fra vores referencevirksomheder i marts, som blev estimeret for høje".

Hollændernes mælkepris er en såkaldt "basket-price".

FrieslandCampina sammenstykker altså sin mælkepris på konkurrenternes mælkepriser samt forventningerne til den kommende måneds indtjening. Det sker i modsætning til Arlas mælkepris, der er baseret på indtjeningen i den foregående måned.

FrieslandCampinas mælkepris startede året på 37,5 eurocent per kilo i januar.

Emneord mælkepris

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.