Gammelt DC-slagteri solgt: Bliver bilmekka

Danish Crown sælger kreaturslagteri i Skjern til lokale arkitekter.

Det gamle kreaturslagteri i Skjern er nu solgt, oplyser DC Beef.

Et lokalt arkitektfirma har erhvervet grunden, og slagteriet skal fremover kendes under navnet Carpark Vest, hvis udviklingen forløber som planlagt. De eksisterende produktionslokaler skal bruges som garager og værksteder til opbevaring og servicering af veteranbiler eller ’sommerbiler’.

Planen er, at lokalerne skal blive et socialt mødested for byens indbyggere.

Projektet er lagt frem for de lokale borgere, som kan komme med egne input, og det er derfor stadig en proces under udvikling fortæller arkitekt Bo Asbjørn Christensen.

"Vi har fået en del forskellige forslag fra de lokale beboere, som kan supplere de eksisterende planer. Der er tænkt nogle sjove tanker, og vi er ved at finde ud af, hvordan vi kan inkorporere så mange af de gode ideer som muligt," siger Bo Asbjørn Christensen.

Efter opbygningen af kreaturslagteriet i Holsted blev Danish Crowns afdelinger i Skjern, Fårvang, Tønder og Holstebro nedlagt og grundene solgt.

Glæde hos DC Beef

De store planer for området, som især skal være til glæde for lokalsamfundet, skaber tilfredshed hos DC Beef – ikke mindst fordi det er lokale folk, der skal føre planerne ud i livet.

"Vi har fundet en rigtig fornuftig løsning, som både er til glæde for lokalsamfundet i Skjern og ikke mindst vores ejere. Vi er rigtigt glade for, at det er lokale folk, der tager over, for ud fra det vi har set, så har de nogle rigtig spændende ideer for både bygningerne og området," siger Finn Klostermann, der er CEO i DC Beef.

Slagterigrunden ligger over for byparken i Skjern, og det har derfor været vigtigt for både DC Beef og arkitekter, at grunden bliver udformet til mest mulig glæde for beboerne lokalt. Samtidig skal bygningen have ny facade ud mod byparken.

Slutteligt skal de to gamle bentårne have monteret støjsvage vindmøller.

Emneord slagtning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.