Højere oksekødspriser får finsk kødkæmpe til at nedjustere

Slagterivirksomhed, der herhjemme er kendt for kyllinger, kæmper for at holde profitten oppe.

Årets resultat for den finske kødvirksomhed HKScan bliver lavere end tidligere udmeldt.

Det har slagteriet her til morgen meddelt børsen Nasdaq, hvor den er noteret. Herhjemme er virksomheden primært kendt for at stå bag kyllingeslagteriet Rose Poultry, som de seneste år har givet koncernen en del panderynker på grund af svigtende resultater.

»HKScan estimerer, at vores sammenlignelige driftsresultat for 2016 vil forblive på niveau med sidste år eller lavere,« skriver virksomheden til sine aktionærer.

»Årsagen til de lavere forventninger er et dårligere salg end forventet i Sverige, samt højere indkøbspriser og knaphed på oksekød som råvare.«

Dermed nedjusterer topchef Tuomo Valkonen virksomhedens egne målsætninger om, at driftsresultatet, kaldet EBIT, skulle gå fremad i forhold til 2015.

HKScan har de seneste år gennemført en fokuseringsstrategi, hvor man har solgt en hel del aktiviteter fra eller ligefrem lukket dem. Blandt det frasolgte er ejerandelen i polske Sokolow, som virksomheden solgte til partneren Danish Crown.

HKScan omsatte i 2015 for 14,2 mia. danske kroner og havde 7.400 ansatte. Den 2. november offentliggør virksomheden sit kvartalsregnskab for tredje kvartal.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.