Husk at skelne mellem skattejagt og et ledende fyrtårn

Er din strategi et blinkende fyrtårn i horisonten eller er den mere en skattejagt i en mørk skov.

Af René Nygaard, kvægrådgiver, KvægXperten

Det er klart det lettest at sætte retning efter et lysende fyr, der trofast guider dig på vej over den stenede vej frem for Er din strategi et blinkende fyrtårn i horisonten eller er den mere en skattejagt i en mørk skov. Der er mange veje til at få et tydeligt og ægte pejlemærke for sin landbrugsbedrift; der kan være de ambitiøse pejlemærker og så de mere realistiske. Og skal man stille sig tilfreds med en strategi, som bare handler om ”at få mest muligt afkast af mindst muligt arbejde”?

Hellere et pejlemærke som ovenstående som dine medarbejder kan forstå, end en strategi, som har forvandlet fyrtårnet til et fatamorgana, der for altid vil være uopnåeligt. Strategier handler om vejen frem, strategi for vækst og strategi for tilbagetrækning.

Vejen til målet

Målet ligger for enden af vejen og er vejen lang, så skal du planlægge ophold undervejs. Delmål skal fejres, men fejringen skal ikke fjerne fokus på dit endelige mål. Det er svært at sige, hvor god og holdbar en strategi er. Nogle strategier bliver et slags mantra eller en filosofi for alle nye handlinger, hvilket kan være for det gode eller det dårlige.

Er din strategi afstemt med familien? Bliver dit landbrug større og større bare, fordi du kan? Har du i strategien lagt planer for, hvordan du løfter opgaven fra at være landmand i driften til administrerende virksomhedsleder?

René Nygaard, KvægXperten skriver en artikelserie om ledelse til Kvæg Plus.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.