Jens Rohde: En festlig begravelse af kvoter

Det er godt nyt, at mælkekvoterne er væk, mener liberal EU-politiker.

Begravelsen af EU's mælkekvoter bliver en festlig affære i en ellers dyster tid for den danske mælkesektor.

Det mener Jens Rohde, Venstre-parlamentariker i Bruxelles og koordinator i Europa-Parlamentets landbrugsudvalg. Mælkekvoterne har eksisteret i 31 år, og alene i 2015 har de betydet en merudgift for danske mælkebønder på 195 mio. kr. grundet den såkaldte superafgift.

"Det er udelukkende godt nyt for Danmark, at vi afskaffer mælkekvoterne. De danske mælkebønder er absolut leveringsdygtige, og nu kan Danmark drage nytte af den kapacitet, øge vores eksport og indtage nye vækstmarkeder," siger Jens Rohde.

Selvom en dag som i dag giver anledning til at trække på smilebåndet, så betyder det ikke, at debatten om Europas mælkeproduktion er et afsluttet kapitel:

"Vi skal ikke bilde os selv ind, at alle problemer er løst. Der er store udfordringer for mælkebønderne, som skal håndteres, men det skal gøres ved at styrke vores konkurrenceevne på verdensplan frem for at underminere markedet, som tilfældet har været med mælkekvoterne," udtaler Jens Rohde.

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.