Kjartan advarer: Konkurser regulerer mælkeprisen, som det er nu

Politikerne bør indføre en reguleringsmekanisme, så der kommer en bund i mælkeprisen.

"Det er stærkt beklageligt, for det forværrer krisen, vi er i. Der er jo ikke tegn i sol og måne, at tingene skal blive anderledes."

Sådan siger Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), efter Arla har sænket mælkeprisen med en cent, svarende til 6,6 øre. Han ønsker, at politikerne i EU indfører en prisreguleringsmekanisme.

"Markedet vil jo rette sig, det er der ingen tvivl om, nu kommer det bare til at ske via konkurser," advarer Kjartan Poulsen.

Hvis prisniveauet er så lavt, som det er nu, er det ikke sikkert, at mælkeproduktionerne derefter vil blive overtaget af andre landmænd, der fører produktionen videre, siger han. Dermed risikerer man, at stalde står tomme.

"Det er ikke modellen, der er afgørende. Man kan blive enige om udslagtning af køer som i USA. Eller man kan sætte sig sammen og finde en bundpris på mælk, som i Canada," siger Kjartan Poulsen.

"EU skal ind over, for at det her skal løses. Der er en del lande, der arbejder for det her. Det gør Danmark ikke. Her har man valgt at holde fast i de frie markedskræfter, og der synes jeg så, at de skal genoverveje det.De frie markedskræfter betyder, at reguleringen af markedet sker via konkurser. Det er ikke os, der står stærkest rustet i konkurrencen lige nu. Vi kan ligeså godt risikere, at det er i Danmark, at vi vil få en tilbagegang i produktionen," siger Kjartan Poulsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.