Kriseramt stormejeri mistede 20 pct. af deres mælk

Australske Murray Goulburn har mistet 20 pct. af selskabets mælk efter en stor krise.

Mejerivirksomheden Murray Goulburn har mistet omkring 20 pct. af sin mælkemængde det forgangne år, skriver Udenlandske mejerinoter med henvisning til Dairy Industri Newsletter.

LandbrugsAvisen har tidligere beskrevet, at landmændene i gennemsnit skylder deres selskab 120.000 australske dollars; over 600.000 kr., som de har fået ’for meget’ i mælkepris. Går man til et nyt mejeri, kan man løbe fra tilbagebetalingen. Det har flere gjort.

John Mulvany, mejerikonsulent fra Gipps Dairy, har forklaret, at det lader de resterende synke ekstra langt ned i dyndet. Mejeriet var samtidig blevet noteret på børsen som aktieselskab.

"Landmændene blev opfordret til at købe aktier for lånte penge, hvilket mange gjorde. Aktierne er faldet i værdi, så de landmænd er ramt dobbelt. Faktisk er de ramt triple-hårdt, for de købte aktierne på særlige vilkår, hvor de underskrev tre-årige leverandørkontrakter. Derfor kan de ikke gå nogen steder, men står tilbage med regningen," har John Mulvany forklaret.

Denkonstituerede adm. direktør, David Mallinson, siger nu, at selskabet er i en god position til at komme videre.

Han erkender samtidig, at det vil tage tid at genopbygge tilliden til andelsselskabet blandt mælkeproducenterne. Murray Goulburns mælkemængde er faldet fra 3,5 mia. liter sidste år til 2,8 mia. liter i år.

Halvdelen af faldet skyldes, at leverandører har forladt selskabet til fordel for selskaber som Fonterra og Saputo, mens den resterende tilbagegang kan tilskrives det meget våde vejr i Australien.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.