Kvægsygdom spreder sig i Europa: Engelsk ko aflivet for at undgå smittespredning

Bluetongue-sygdommen spreder sig i Europa og har nu også ramt England.

Efterårets udbrud af Bluetongue, som kan ramme kvæg, får og geder, spreder sig fortsat i Europa. De britiske myndigheder har netop opdaget sygdommen hos en ko i det sydøstlige England.

Koen er aflivet for at undgå smittespredning, melder de britiske myndigheder. Bluetongue er dog en vektorbåret sygdom, som ikke direkte kan smitte fra dyr til dyr. Den kræver en vektor, i dette tilfælde blodsugende mitter, til at overføre virus. Bluetongue virus er ikke en zoonose og kan derfor ikke smitte fra dyr til mennesker.

Bluetongue-udbruddet startede i Holland og har siden bredt sig til Belgien og Tyskland og nu altså også England.

Ifølge Fødevarestyrelsen er Bluetongue virus ofte asyptomatisk. Tydelige kliniske tegn forekommer oftest i får, men kvæg og geder og øvrige drøvtyggere kan også blive inficeret. Det gælder også for vildtlevende arter som eksempelvis hjorte.

Kliniske symptomer kan omfatte åndenød, næseudflåd, tåreflåd, feber, halthed og væskeansamlinger i hovedet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.