Mælkepris: Arla haler ind på ærkerival

Den hollandske mejerikoncern FrieslandCampina fastholder sin mælkepris fra juli i august måned også.

Dermed haler Arla ind på sin ærkerival, idet den danskbaserede andelskoncern i sidste uge annoncerede, at mælkeprisen til de konventionelle andelshavere stiger med 1 eurocent fra og med onsdag.

FrieslandCampina er dog med en aktuel pris på, 35,75 euro per 100 kg, eller 2,66 kr/kg stadig foran Arlas acontopris på 2,62 kr/kg, men gabet er snævret ind i forhold til forårets gab på flere eurocent.
Helt kan de to priser dog ikke sammenlignes, da der både er forskel i tillæg, konsolidering og også efterbetaling.

"Forventningen er, at mælkepriserne på vores referenceselskaber vil vise en stabil trend i den kommende periode", skriver hollænderne som eneste kommentar til denne måneds mælkepris.

FrieslandCampinas acontopris bliver netop fastlagt på den "omvendte" måde af Arlas. Hvor Arlas mælkepris nemlig dannes ud fra allerede opnåede resultater og priser, så er FrieslandCampinas garanterede pris konstrueret ud fra forventningerne til de kommende måneder, koblet med konkurrerende selskabers udmeldte mælkepriser. Således tæller Arlas mælkepris for august med i beregningerne, der fører til den hollandske mælkepris.

Emneord mælkepris

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.