Nye madrasser gjorde landmand til vinder
Gubi I/S fik årets bedste dækningsbidrag i den syddanske kvægnøgle
Landmand Thomas Gubi fra Rødekro fik forleden overrakt en præmie i Kvægnøglen 2019, en pris der hvert år uddeles til den landmand i Syddansk Kvæg, der har årets bedste dækningsbidrag.
 
Kvægnøglen består af en kvartalsvis økonomisk opgørelse over kvægstalden. KvægNøglen viser fx udgifter til foder, dyrlæge, vedligehold samt indtægter på mælkeydelse og salg af dyr. Gubi I/S leverede et resultat på 17.000. kr. i DB pr. årsko i 2019.
 
Thomas Gubi driver et I/S landbrug sammen med sin familie. Gården ligger ved Rødekro. Familien har 245 årskøer og 470 hektar jord.
 
Han mener selv, at en del af forklaringen på det gode resultat er, at de i 2018 satte nye madrasser ind i samtlige sengebåse, og at køerne derfor ligger mere ned. Derudover laver de kompakt fuldfoder, og pga. en god reproduktion er der solgt en del kvier til levebrug.
 
På landsplan deltager omkring 180 landmænd i Kvægnøglen. Her blev Thomas Gubi nummer 11 i 2019, og blandt de sønderjyske landmænd var han således den bedste. Nummer 1 på landsplan havde et resultat på godt 20.000 kr. i DB pr. årsko.
 
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.