Opkøb: Opruster til gylleforsurings-eventyr i udlandet

Jørgen Hyldgård Staldservice A/S vil vækste i udlandet med gylleforsuring.

Det var krisen, der drev den ene gylleforsuringsproducent i armene på den anden. Alligevel lyder der optimistiske toner fra begge direktører.

"Fremadrettet vil 80 procent eller mere af vores omsætning inden for gylleforsuring være i udlandet," siger Ken Hyldgård, direktør for Jørgen Hyldgård Staldservice A/S, Holstebro.

Med opkøbet af konkurrencenten Infarm A/S står de med en håndfuld patenter på gylleforsuring - og en ambition om vækst i udlandet.

”Vi arbejder faktisk i øjeblikket med Tyskland, Holland, Schweiz, Canada og nogle af østlandene. Men det er noget langhåret noget. En ting er, at landmænd gerne vil købe det, men miljømyndighederne i landene skal også godkende det," siger direktøren.

En godkendelse fra Schweiz og Holland er lige på trapperne, vurderer direktøren. Med opkøbet får de mere ekspertise og produktionskapacitet inden for gylleforsuring. Det er således hos Infarm i Støvring i Nordjylland, at gylleforsuringsaktiviteterne skal ligge.

Krise inden for landbrug afspejles på følgeerhverv

Det har ikke været muligt at tjene penge på gylleforsuring i Danmark inden for de seneste år. Det skyldes de få investeringer inden for svine- og kvægproduktion.

"Der har været så få anlæg, at der har været så benhård konkurrence på prisen," siger Ken Hyldgård.

Infarm A/S var indtil 2011 ejet af Grundfos og siden købt af en række af medarbejderne. En af medejerne, direktør Henrik Møller Østergaard, er - trods den kedelige baggrund, krisen - glad for opkøbet.

"Fremadrettet, så er det her en supergod løsning for både Infarm, staldservice, men også for landbruget, for det gør at du får en stærkere virksomhed, der kan udvikle produkterne bedre," mener Henrik Møller Østergaard.

"Infarms udfordring var, at vi solgte få produkter. Nu kommer vi ind i en virksomhed, der sælger meget mere, pumper, skrabere og lignende. Det er en bredere forretning. Hvis den ikke tjener penge det ene sted, så gør den det det andet sted," siger Henrik Møller Østergaard.

Uden krisen havde Infarm-ejerne dog ikke solgt. De sidste to år har de haft svært ved at sælge til kvægsektoren og i 2014 gik det også nedad for svinesektoren.

"Nu blev vi tilbudt at blive købt. Man kan sige,  at havde krisen varet et halvt år mere, så var vi nok i en situation, at vi havde sat virksomheden til salg," siger Henrik Møller Østergaard.

Faktaboks

Forsuring nedsætter udslippet af ammoniak kraftigt, hvilket bevirker en gylle med mere næring, en bedre dyrevelfærd, et bedre arbejdsmiljø og en mindre belastning af naturen.

Forsuring giver mulighed for slangeudlægning af gylle på græsarealer, hvilket sparer nedfældning og dermed mindre skader på græsset.

Kilde: Infarm

Emneord gylle

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.