Ren ind / ren ud – gør det nemt for dig selv og dine besøgende

Få, enkle tiltag kan forhindre, at besøgende tager smitte med ind på din bedrift.

Af Malene Budde, Seges

Gør det svært for smitten at komme ind i din besætning. Det behøver ikke at være så kompliceret. Det handler om at tænke det ind i dagligdagen – og ikke mindst at gøre det nemt at gøre det rigtige. Her er nogle enkle råd:

 

Hav skilte ved indkørsel og parkering

Hav styr på, hvor og hvordan besøgende kommer til din besætning. Sæt skilte op, som gør det nemt at finde den rigtige indkørsel og parkere der, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Når bilen holder rigtigt, så sørg for, at det er muligt at komme ren fra bilen og ind i besætningen – og ren tilbage. Det kræver, at underlaget er tørt og rent. Hvis der ligger pløre, er der øget risiko for at flytte snavs og smitstoffer ind i besætningen – og med til den næste besætning.

 

Sæt skilt op på indgangsdør

Gør det nemt for dine besøgende at benytte den rigtige indgang. Sæt skilt op, så man ikke er i tvivl. Sørg også for, at der er et telefon-nummer på skiltet, så du eller en anden kan kontaktes, hvis den besøgende ikke har en aftale. Personer udefra bør ikke færdes i besætningen uden aftale. Du finder skilte til ophængning på landbrugsinfo.dk

 

Hav rent skiftetøj og støvler klar

Besøgende bør altid bruge besætningens fodtøj og beklædning. Hav derfor skiftestøvler og overtrækstøj klar i forskellige størrelser. Men det vil kun blive brugt, hvis det er rent, indbydende og ikke mindst tilgængeligt. Vær tydelig med, hvor det opbevares, hvis det ikke umiddelbart er synligt.

 

Undgå servicebiler på foderbordet

Servicebiler hører absolut ikke til på foderbordet. Det er nemt og bekvemt, men du ved ikke, hvor de har kørt forinden, og hvad de slæber med ind på hjulene.

Faktaboks

Hold smitten ude

  • Sørg for, at skiltning viser indkørsel og parkering
  • Sæt skilt op på indgang
  • Hav rene støvler og rent skiftetøj til besøgende
  • Undgå servicebiler på foderbordet

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.