Superko runder 100 ton mælk
På Siggaard ved Viborg har en ko nået op på 100 tons mælk, og det blev fejret med diplom og gave.

104.277 kg mælk på otte år.

Så meget har superkoen »02014« produceret hos Siggard Agro APS. Det blev d. 24. februar fejret af medarbejderne, sammen med ejer og landmand Per H. Andersen, der modtog et diplom fra Viborg/Skive Holstein.

Foreningen holdt i onsdags årsmøde i Stoholm lidt ude for Viborg, hvor de til ydelseskontrol i oktober havde registreret, at koen havde rundet de 100 ton. Derfor ringede de til ham og tilbød diplomet.

Per H. Andersen fortæller, at siden den fik sin første kalv i 2008, har den født syv kalve i alt og produceret mellem 11.000 og 17.000 kg mælk om året. Per H. Andersen er da heller ikke ked af den lille begivenhed.

»Selvfølgelig er vi da stolte af det. Det er lidt af en milepæl at komme op på 100 ton. Ikke alene er det flot, der er også noget økonomi i det«, siger han.

Derfor fik koen også mærket til den lille fejring med en gave, som den dog måtte have hjælp til at pakke op. Gaven indeholdt en vase, hvor dens nummer var indgraveret, og hvor der stod, at hun havde rundet de 100 tons.

»Det var rigtig sødt,« siger Per H. Andersen.

Dog fortæller han, at det mest var hans seks medarbejdere, der i går fik ros for indsatsen og for at passe og pleje de 340 køer, der også er på gården. Racerne består primært af danske Holstein, men der er også både RDM og krydsninger.

Til gården er der ca. 200 hektar jord til grovfoderproduktionen. Køerne producerer i gennemsnit 12.500 kg mælk om året, men Per H. Andersen forventer, at »Ko 02014« producerer 15,6 ton mælk i år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.