Trods regnvejr: 55.000 til Økologisk Høstmarked

55.000 danskere besøgte økologiske gårde i weekenden på trods af regn i mange dele af landet. Besøgstallet er et lille fald i forhold til 2015.

80 økologiske landmænd inviterede danskerne ud for at opleve det økologiske landbrug helt tæt på til Økologisk Høstmarked i denne weekend - og det benyttede 55.000 danskere sig af, oplyser Økologisk Landsforening.

Besøgstallet er et lille fald i forhold til sidste års arrangement, hvor der - også trods regnvejr- var 63.000 besøgende til Økologisk Høstmarkeder.

" Det er utroligt glædeligt, at så mange tusinde familier, unge og ældre valgte at finde gummistøvlerne og regntøjet frem og tage ud og besøge de økologiske gårde i weekenden.

Det bekræfter endnu engang, at danskerne har stor interesse for økologi og lokale fødevarer, og at de ønsker at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra," siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.
 
Iføge Birgitte Nygaard hænger opbakningen fra danskerne også hænger tæt sammen med, at de økologiske landmænd lægger mange ressourcer i og er dygtige til at skabe et stemningsfyldt arrangement, som folk har lyst til at vende tilbage til år for år. 

"Danskerne køber økologi som aldrig før. Øko-salget stiger i butikkerne i både byerne og på landet, og samtidig stiger antallet af økologiske måltider på landets restauranter, caféer, kantiner osv. Det er afgørende, at folk har mulighed for at komme ud og opleve ”live”, hvilken forskel det gør, og hvad de får for pengene, når de lægger økologiske varer i indkøbskurven eller bestiller et økologisk måltid, når de spiser ude.

Det er netop det, vi giver dem mulighed for til Økologisk Høstmarked," siger Birgitte Nygaard.
 
Hun peger på, danskerne flere steder har kunnet opleve de økologiske råvarers rejse hele vejen fra jord til bord, da flere og flere landmænd indgår samarbejde med lokale kokke, restauranter og andre madentusiaster om at tilberede færdige måltider med gårdens egne råvarer til høstmarkedet.
 
Økologisk Høstmarked blev i år afholdt for 23. gang. I alt har mere end 1,2 millioner gæster deltaget i arrangementet i løbet af årene, ifølge Økologisk Landsforening.
 
 

Faktaboks

* 8,4 procent af det samlede fødevaresalg i Danmark er økologisk.

* Salget af økologiske varer i Danmark er vokset i mere end ti år i træk.

* Der blev solgt øko-varer for syv milliarder gennem dagligvarehandelen i 2015.

*Salget af økologi til landets professionelle køkkener er mere end tredoblet på fem år.

Kilde: Økologisk Landsforening

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.