USAs mælkeproducenter på vej mod rekordstor produktion - og lavere priser
USAs mælkeproduktion ventes i 2018 at lande på rekordhøje 98,79 mia. kg mælk.

USA er på vej mod en ny årsrekord for produktionen på landets mælkebedrifter.

Malkekøerne i USA har således i første halvår 2018 ydet i alt 49,97 mia. kg mælk, hvilket er 1,1 procent mere end samme periode i 2017.

I en ny prognose fra USAs landbrugsministerium, USDA forventes det, at tendensen nogenlunde holder kursen resten af året, så ydelsen for hele 2018 lander på 98,79 mia. kg mælk, hvilket vil være 1 mia. kg mere end året før.

Som gennemsnit af 2018 ventes bestanden af malkekøer at være 9,4 mio. dyr, hvilket er en lille stigning på 0,1 procent i forhold til 2017. Den forventede højere mælkeproduktion er altså begrundet i en højere øget ydelse pr. ko, og holder prognosen stik vil denne lande på 10.510 kg mælk pr. ko.

Den indenlandske efterspørgsel på mælk med basisfedt har vist vigende tendens fra marts til maj med et minus på 1,7 procent.

I første halvår 2018 har USA til gengæld haft stigende eksport af mejeriprodukter, men den verserende handelskrig ventes at vende billedet, og afregningen til de amerikanske mælkeproducenter vil derfor, ifølge analtyikere, blive i snit 8,8 procent lavere i 2018 end i 2017.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.