Video: Dannie tager dyrene med på stranden

Japansk kvæg vokser lidt langsommere, men kvaliteten er i top og Dannie Rasmussen håber at kunne finde aftagere, der vil betale ekstra.

Dannie Rasmussen sætter et reb i en af sine wagyu’er og trækker den af sted ned til Storebælt en solrig februardag

»Det er længe siden, jeg har trukket den, men den skal på dyrskue til sommer, så vi skal til at træne«, siger Dannie Rasmussen, da den vrider sig lidt i tøjret.

Turen går dog ret uproblematisk, og efter at have soppet lidt i de klukkende bølger går turen atter de få hundrede meter hjem i stalden.

Siden nullerne har Dannie Rasmussen haft hereford. For tre år siden valgte han at prøve wagyu-racen med det berømte kød og købte embryoner, som blev sat op i hans Hereford-køer, og det blev til 10 dyr af den spændende race.

»Det skulle jo være verdens bedste kød. Jeg har smagt det, og det smager helt fantastisk. Det er også et sats, for jeg ved ikke, om jeg kan sælge det«, siger han.

Indtil videre har der ikke været noget at sælge af, for i modsætning til hans hereford, der er 15 til 18 måneder om at være slagteklar, skal en wagyu bruge 40 til 50 måneder. De vokser langsomt, og endnu langsommere fordi de bliver studet. Så først nu er der noget at sælge af, men de i alt tre salgsklare dyr er ikke nok til at lave faste aftaler med restauranter eller lignende.

Henter sæd i Spanien

Han griner lidt af, at man taler om forbrugerpriser på 2.500 kr. pr. kg.

»Det er jo kun for 10 kg af dyret. Jeg ved ikke, hvad jeg kan få, men jeg tænker 125 kr. pr. kg på krogen, det er fem gange så meget, som jeg kan få for mine hereford«, siger han.

Hereforderne sælger han dog ikke til slagteriet, men hans kone bruger kødet i burgerne på deres restaurant hos OK ved Storebælt. Den vej skal wagyu’erne dog ikke – snarere til fine restauranter i København, tænker han.

Dannie Rasmussen har kastet sig ud i eventyret med wagyu uden de store forberedelser. Han henter dog inspiration på en wagyu-bedrift i Spanien, som han har besøgt før og skal besøge nu igen. De har 5.000 dyr og eksporterer kød til Japan.

»Jeg håber, jeg kan lave en aftale om at få sæd. Det er lidt begrænset, hvad der er af avlsmateriale i Danmark, når man skal undgå indavl«, siger han.

 

Læs mere i magasinet Kødkvæg, der netop er udkommet

 

 

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.