Video: Gamle racer er velegnede som kødkvæg

Gamle racer giver et tilskud til økonomien i naturpleje med lidt ekstra tilskud.

»Vi gør alt, hvad vi kan, for at holde udgifterne nede, og de gamle racer er nøjsomme, så nu kan det løbe rundt«, siger han.

Flemming Brask har gamle husdyrracer gående langs Karup Å. I modsætning til de Charolais, han havde før, kan han få økonomi i de gamle racer.

»De er gode til at afgræsse ekstensive arealer. Der er knapt så meget kød på dem, og det er ikke så store dyr. De vejer op mod 500-550 kg, når de er udvokset. De er godt nok avlet til mælkeproduktion, men kødkvaliteten er god, og kalvene kommer godt i gang, fordi de giver mere mælk end kødkvæg«.

Samtidig får de gamle racer et årligt tilskud på 1.725 kr. pr. ko, der får kalv, for at »holde generne vedlige«, hvilket også hjælper til.

Læs mere i magasinet Kødkvæg, som udkommer 28. juli.

Se videoen og hør Flemming Brasks fortælling om betydningen af gamle racer. Klik på linket ovenfor.

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.