Video: Ny ide: Fravæn limousine tidligt og sælg kalvene

Brian Nielsen fravænner kalvene, når de er 3-4 måneder, og sælger dem, når de er seks.

For Brian Nielsen er det vigtigt, at pasningen af hans ammekøer og kalve går op i en højere enhed med hans fuldtidsjob uden for bedriften. Derfor er han ved at udvikle et system, så kalvene kommer i december og januar, og ikke kommer med ammekøerne i marken i maj.

»Mine dyr går i alle mulige enge. Hvis kalvene skal med ud i marken, skal der være kalveskjul med foder, så de kan vokse, men det kan være svært at nå rundt til alle marker hele tiden, når man skal passe sit fuldtidsjob. Det er meget nemmere at sætte køerne ud uden kalvene«, siger han.

Han begyndte sidste år, hvor de fleste kalve kom i februar. Det var lidt for sent i forhold til at sende dyrene på græs sidst i marts, for da havde kalvene stadig brug for mælk. Derfor har han fremrykket tidspunktet for kælvninger, så de er fire måneder gamle i april.

Læs mere om Brian Nielsen i Magasinet Kødkvæg

Klik her og se videoen med Brian Nielsen

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.