Video: Steen krydser kødkvæg for sundhedens skyld

Limoangus: Først to år med ren limousinetyr, så to år med ren angustyr. Der er krydsningsfrodighed på sundhed, frugtbarhed, robusthed og kælveevne.

Sunde klove, bentøj, der fungerer, nemme kælvninger og et godt temperament. Alt dette går op i en højere enhed hos Steen Jensen, Buresødal, der er en økologisk bedrift med 40 ammekøer plus opdræt - i alt cirka 120 dyr. 

Han har prøvet mange udfordringer med dyrene, siden han startede for 22 år siden. Abnorm klovvækst, store kalve med svære kælvninger til følge, dårligt temperament, men efterhånden har han krydset sig frem til dyr, der er sunde, robuste og godmodige. 

»Nu kører det bare derudad. Ikke noget med dyrlæge i tide og utide. Det er også meget vigtigere, at dyrene er sunde, end om de tager fem kg mere på«, siger han. 

Det eneste, han ikke har kunnet krydse sig ud af, er problemer med leverikter, der er knyttet til arealerne. Derfor må han behandle dyrene mod disse. 

»Vi har aldrig leverbylder eller fedtlever, men det sker, at en lever bliver afvist på grund af ikter«, siger han.


Læs mere i Magasinet Kødkvæg 3, der udkommer i næste uge

Se videoen

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.