Video: Vil lave hønsehus til gårdbutik med kødautomat

Udvikling: Kommunen sagde nej til at flytte det historiske hønsehus til Frilandsmuseet, så nu skal det laves om til en gårdbutik med kødautomater.

Udsigten over Arresø i Nordsjælland er enestående, og kvæget hilser gæstfrit på, mens de gumler wrap fra foderhækken i november. Margueriteruten snor sig tæt på ejendommens arealer, hvor halvdelen er i omdrift, og den anden halvdel er naturarealer ned til søen. Arealer der både er §3-udpeget, Natura-2000 og rigkær med en særlig flora, der ikke findes andre steder i Danmark. 
»En del af mosen er High Nature Value-arealer. Naturen har vores interesse, og vi har brugt årene på at pleje naturen«, fortæller Tycho Winther Hjorth, der driver de 45 hektar med en renracet Aberdeen angusbesætning sammen med sin hustru Marianne Harild Sørensen.
Arealet grænser op til nationalparken Kongernes Nordsjælland, og alt i alt har dyrene og arealerne nogle værdier, som de mener at kunne bruge, når det gælder afsætning. 
Den historie og beliggenhed taler til mange kunder, og nu skal det gamle hønsehus, der ikke er i brug i dag, og som ligger lige ud til vejen laves til gårdbutik. 

Læs mere i magasinet Kødkvæg, der udkommer i næste uge.

Hør mere om Tycho Winther Hjorts tanker om gårdbutik i videoen

 

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.