Afgrøderapport: Globale lagre af hvede og majs større end ventet
Gårsdagens USDA-rapport opjusterede de estimerede lagre ved høstårets slutning - og det overraskede analytikerne.

Det amerikanske landbrugsministerium USDA udgav i går aftes den månedlige Wasde-rapport, blandt andet med estimater for forsyningsbalancen for de store kornafgrøder - og den havde skidt nyt til kornsælgende landmænd.

For både for hvede, majs og soja opjusterede rapporten nemlig indgangslagrene til høståret 201/18, og bundlinjen bliver at også de estimerede lagre ved høstårets slutning er opjusteret i forhold til analytikernes forventninger  - og det vil alt andet lige betyde et pres på priserne i nedadgående retning, lyder konklusionen fra Jyske Markets.

Hvedelagre overrasker

For hvede ventes de globale slutlagre i 2017/18 at blive 260,6 mio. ton mod markedets forventninger på 256,6 mio. ton.

For ganske vist nedjusterede rapporten produktionen i USA, Kina, Australien og EU, men til gengæld blev den russiske produktion opjusteret med 3 mio. ton.

Majs opjusteret med 3 mio. ton

For majs ventes de globale lagre at stige til 200,81 mio. ton mod analytikernes forventinger på 195,2 mio. ton.

Hurtig videre: Frygtet afgrøde-rapport en fuser Mark Lørdag 10. juni 2017 · 09:03

Opjusteringen fra 194,33 mio. ton i sidste måneds rapport skyldes ikke mindst bedre udsigter for USAs majshøst, der opjusteres med ca. 5 mio. ton til 362,09 mio. ton. 

Indgangslagrene blev opjusteret med 3 mio. ton.

Soja tæt på forventet

For soja estimeres slutlagrene nu til 93,53 mio. ton mod analytikenes forventninger på 92,2 mio. ton, primært på grund af en opjustering af indgangslagrene til høståret.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.