Australiens rapshøst sendt til tælling af tørke
Varme og tørke har totalt forpurret forventningerne om 20 procent forøgelse af de australske rapsarealer.

I sidste uge blev prisen på rapsfrø sendt ned med 3 procent - blandt andet på grund af lavere oliepriser - men nu kan rapsprisen få en hjælpende hånd fra "down-under".

 Varme og tørke i Australien har nemlig totalt forpurret forventningerne om 20 procent forøgelse af de australske rapsarealer i forhold til den seneste høst, fortæller Jyske Markets.

Tværtimod har det australske landbrugsministerium nu nedjusteret den kommende rapshøst med 20 procent i forhold til sidste år, til 3,3 mio. tons, mod USDA’s estimat på 3,7 mio. ton.

 Alene Tyskland importerede i sidste sæson 0,71 mio. tons rapsfrø fra Australien, der var den næststørste eksportør til landet næstefter Frankrig.

De europæiske lagre er i forvejen presset i bund efter skuffende indenlandske udbytter sidste sæson, men som problemerne i horisonten begynder at lure blandt eksportørerne, kan det formentligt blive en smule kompliceret at få genopbygget de europæiske rapsfrølagre, ifølge Jyske Markets, der således ser positivt på rapsprisen på den lange bane, dog afhængig af olieprisens udvikling.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.