Den voksende globale befolkning kan mættes af økologiske afgrøder. Det er konklusionen på en forskningsrapport, der er udarbejdet af forskere fra Washington State University, skriver universitetet i en pressemeddelelse.
Der er dog et stort men. Det kræver blandt andet - siger forskerne - at de reducerede udbytter ved økologisk produktion opvejes af en reduktion i det globale madspild, der anslås til at være på 30 til 40 pct.
Når det er sagt, så konkluderer den nye rapport, at forskningen viser, at økologisk landbrug kan give tilstrækkeligt udbytte, skabe økonomisk overskud, beskytte miljøet samt skabe bedre arbejdsforhold for landmænd.
Analysen er en sammenfatning 40 års videnskabelige rapporter, der sammenligner økologisk landbrug med konventionelt.
"Hundredevis af videnskabelige undersøgelser viser nu, at økologisk landbrug burde spille en rolle i at mætte verden," siger professor John Reganold med ekspertise i jordbunde, en af forfatterne bag rapporten, i pressemeddelelsen.
Økologisk jord bedre under tørker
Kritikere argumentere ofte med, at økologi kræver større arealer for at få samme udbytte som konventionelt landbrug, men der er andre fordele, der opvejer dette argument, forklarer John Reganold.
"Det forventes, at antallet af tørkeperioder vil blive forøget i takt med klimaforandringer, og her vil økologiske landarealer kunne give større udbytter, fordi økologisk jord har bedre evne til at holde på vandet," siger John Reganold.
Hvad så med det store men? En reduktion af madspildet kan ske ved at forbedre transportinfrastrukturen og lagerfaciliteterne, foreslår de to forskere, John Reganold og Jonathan Wachter.
Relaterede artikler
Kommentarer