Gods først med frøhøsten: 6 hektar rødsvingel i hus - udsigt til flot udbytte

Grønessegaard Gods ved Hundested høster tirsdag rødsvingel, og udbyttet vurderes til at ligge på flotte knap 2.000 kg råvare pr. hektar.

Så er årets frøhøst skudt i gang.

På Grønessegaard Gods ved Hundested har godsejer Ditlev Hasselbach i dag, tirsdag taget hul på høsten af 30 hektar 2. års rødsvingel af sorten Casanova. Det er cirka fem dage tidligere end normalt.

Rødsvingelen blev skårlagt i lørdags af maskinstation med en 20 fods skårlægger, fordi sorten erfaringsmæssigt er spildsom, og marken nu er ved at løbe tør for vand efter en nedbørsfattig juni måned.

"Jeg ville have foretrukket at få mere regn og så ventet med skårlægningen en uge," fortæller Ditlev Hasselbach.

Klokken halvfire tirsdag eftermiddag havde New Holland-mejetærskeren, der er udstyret med 16 fods pick-up skærebord, ædt sig igennem seks hektar rødsvingel.

Ditlev Hasselbach forventer et udbytte på ca. 1.700 renvare pr. hektar.

2.000 kg råvare pr. hektar

"Det støver godt, og vejret kan ikke blive bedre med fuld sol og blå himmel," siger Ditlev Hasselbach på telefon fra mejetærskeren. 

Ditlev Hasselbach vurderer, at udbyttet ligger på knap 2.000 kg råvare pr. hektar, og han forventer at det ender på ca. 1.700 kg renvare, som skal leveres til DLF. 1. års-marken gav et udbytte på ca. 1.450 kg renvare. Normalhøsten for sorten er cirka 1.500 kg renvare pr. hektar.

Godsejeren er selv dagens mejetærskerpilot, mens traktorfører Emil kører græsfrøet fra i sneglevogn, og lægger det i planlageret. Frøene er af af god kvalitet, og vandindholdet i den høstede vare er 16-17 procent, så frøet kan hurtigt blive lagerfast, vurderer Ditlev Hasselbach.

Grønessegaard Gods har 540 hektar i markplanen. 70 hektar er rødsvingel af sorterne Casanova og Maxima, og den anden dyrkede frøart er hvidkløver, som står næst for i høstrækkefølgen.

Med de indsendte billede er Ditlev Hasselbach vinder af konkurrencen 'Skyd Høsten først' i kategorien rødsvingel.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd Høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

  • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 700 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move bluetooth-højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner. 

Skyd Bedste Video:

Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden. 

Emneord Skyd høsten 2021

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.