Høstbarometer: Regn trækker majshøst i langdrag
Størstedelen af landets majsmarker er klar til at blive høstet. Store mængder nedbør forhindrer dog høstarbejdet.

I forgangne uge var majshøsten nået en tredjedel i hus. I denne uge når majshøsten halvvejs i mål, men havde det ikke været for det ustadige vejr med store nedbørsmængder flere steder i landet, kunne majshøsten være nået en del længere.

Planteavlskonsulent Hans Kristian Skovrup, fra Sønderjysk Landboforening, beretter om meget betydelige nedbørsmængder i det sydjyske, hvor høsten stort set har stået stille.

På Fyn kan Anders Christiansen, fra Centrovice, også berette om ufremkommelige majsmarker på grund af regn.

Tørstof er vigtigt

Langt det meste majs har nået den ønskede tørstofprocent, og derfor står landmændene på spring for at hente deres majs hjem fra markerne.

En passende tørstofmængde i majsen er en af de vigtigste faktorer for god ensilagekvalitet. Den anbefalede tørstofværdi ligger mellem 30-34 pct. I dette interval bliver køernes foderoptagelse nemlig maksimal.

Driftsleder: Vi er stoppet med at så – nu går vi i gang med majsenMark Fredag 4. oktober 2019 · 10:45

En forhøjet tørstofværdi kan give udfordringer med varmedannelse og et for højt stivelsesindhold. Det forebygges ved brug af ensileringsmidler, der øger stabiliteten af ensilagen.

For at undgå en tørstofprocent over 34 pct. er det derfor vigtigt, at landmændene kan køre ud i deres høstklare marker hurtigt.

Det kræver dog lidt mere velvilje fra vejrguderne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.