Landmands idé skal holde rotterne fra mejetærskeren

Gårdejer Kjeld Andreasen har lavet et nyt system, som skal forhindre rotterne i at tage bolig i mejetærskernes hulrum og bruge fritiden på at bide kostbare ledninger over.

Selv et ryddeligt og rengjort maskinhus kan få besøg af rotter, som bider i ledningerne, og som kan komme til at koste landmanden mange tusinde kroner.

Kjeld Andreasen, som foruden at være gårdejer og planteavlsassistent i Djursland Landboforening, har lavet en ny opfindelse – et system, som i den mest bogstavelige forstand kan skærme for uforudsete udgifter.

”Systemet går i sin enkelthed ud på at skærme rotterne ude fra et bestemt område med en let og flytbar aluminiumsskærm, der kan stå selv”, fortæller Kjeld Andreasen, som i sommeren 2020 stiftede Dansk Rottesikring I/S i en pressemeddelelse.

Hold rotten udenfor

Kjeld Andreasen har som gårdejer selv oplevet rotternes hærgen i maskinhuset, og han har længe tænkt over, at der måtte findes et supplement til den gængse rottesikring.

Han fortæller, at det typisk er mejetærskeren, som står for tur.

Den har mange hulrum, og selvom maskinen er rengjort efter brug, så kan der sidde små kornrester, som rotterne kan forsyne sig med. Resten af dagen render de rundt og roder og bider i eksempelvis ledninger.

”Vi havde to vintre med rotter. Der behøver ikke være mange, før det er et problem. En enkelt er nok. Jeg søgte og læste på nettet efter alternative metoder, da jeg kom i tanke om, at man i sin tid lavede et sneglehegn mod dræbersnegle. Det var faktisk der, ideen opstod. Et sneglehegn – bare til rotter”, fortæller han.

Ideen med systemet er, at det skal være højt nok til, at rotten ikke kan hoppe over. Skærmen skal også stå placeret, så rotten ikke får mulighed for at hoppe ned til den skærmede maskine fra et andet område.

Et lokalt smedefirma har hjulpet Kjeld Andreasen med at skære designet til, og siden oktober i år, hvor Dansk Rottesikring I/S blev en realitet, har der været bred interesse for aluminium afskærmningen, og idé-manden har kun fået positive tilkendegivelser retur.

”Der skal jo i princippet ikke mere end én rotte til, som bider to airconditionledninger over, og så koster det pludselig 8000 kr. Systemet her er en engangsinvestering, som ikke kræver vedligeholdelse men kan flyttes rundt efter behov, ”, fortæller han.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.