Nyt DLF-anlæg kan forsyne halvdelen af Storbritannien

DLF Trifolium har netop indviet et topmoderne blandeanlæg lige udenfor Edinburgh, der skal forsøge Storbritannien med frøblandinger til landbruget.

Med en investering på knap 30 mio. kr. er DLF Trifoliums afdeling i Edinburgh, som det danske firma netop har åbnet, den største investering i produktionsanlæg til frøblandinger, der nogensinde er foretaget i Storbritannien.

Den nye afdeling på 4.000 kvadratmeter skal producere alle de fodergræsblandinger, som virksomheden afsætter, og afdelingen har kapacitet til at levere op til halvdelen af de ca.11.000 tons kløver- og græsfrø, der årligt afsættes til landmænd i hele Storbritannien.

"Storbritannien og Irland er vores største fodergræsmarkeder næstefter Tyskland, og markedet vokser. Derfor har DLF Trifolium investeret i dette nye anlæg. Der er ikke mange af vores konkurrenter, der viser et tilsvarende niveau af engagement i markedet."

Det siger Truels Damsgaard, administrerende direktør i DLF Trifolium.

"Vi forventer, at foderafgrøderne vil spille en stadig større rolle inden for landbruget, eftersom kød- og mælkeproducenterne i stigende grad stræber efter at producere mere mælk og kød fra hjemmeavlet foder. De brittiske landmænd udnytter, at oversåning af deres græsmarker med nye, højtydende kvalitetssorter af græs og kløver øger græsmarkernes produktivitet, samtidig med at produktionsomkostningerne falder. Derfor ser vi en stigende efterspørgsel på fodergræsfrø. Vores nye blandeafdeling vil give os mulighed for at imødekomme de meget specifikke krav fra vores kunder. Og vi kan levere varen hurtigere og mere effektivt, end nogensinde før."

48 RENVARESILOER TIL BLANDINGER

Anlægget er specialdesignet til at producere de mange forskellige slags frøblandinger, der sælges i Storbritannien. Ikke mindre end 48 renvaresiloer har forbindelse til blandeanlægget, og frøet udportioneres i det blandingsforhold, det er programmeret til. 

Der går 12 minutter fra ordren er modtaget til blanding, bejdsning, opsækning og mærkning er foretaget og den færdige palle frø er klar. 

Anlægget er sat op til 500 standardblandinger fra starten af, men ud over det bliver der fremstillet op til 3.000 specialblandinger til kunder. Der vil blive afsendt omkring 13.500 forsendelser hvert år fra afdelingen i Edinburgh til hele Storbritannien . Med kapacitet til at producere 5.000 tons frøblandinger, vil anlægget køre i døgndrift i perioder med spidsbelastning. Det er i foråret og sensommeren samt efteråret, hvor de fleste græsarealer bliver tilsået. Beliggenheden i Edinburgh er tæt på store vejforbindelser mod nord og syd, så ordrer afsendt kl. 17 kan via fragtbiler være fremme hos landmændene den følgende dag over hele Storbritannien.

Faktaboks

DLF-TRIFOLIUM står for avl eller markedsføring af næsten halvdelen af det fodergræsfrø, der bliver afsat i Storbritannien, og koncernen har flere sorter på den anbefalede sortsliste over kløver-og fodergræs end noget andet frøfirma. Sorterne fra DLF markedsføres under koncernens egne brands, Oliver Seeds, ForageMax og HF Seeds sammen med kundernes egne brands i hele landet. Alle disse brands bliver nu produceret på den nye afdeling i Edinburgh. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.