Se videoen: To tærskere krydser spor i natten - høster supersort i hvede
På Katrinemindes Landbrug på det nordvestlige Lolland blev hvedehøsten af tre sorter afsluttet i går - og især en ny sort i fremavl har imponeret voldsomt.

"Herup er en rigtig god hvedesort med store, flotte aks. Det er en utrolig kraftig sort, som giver meget og vejer meget. Den står godt, næsten uden lejesæd, og den har været flot hele vejen igennem dyrkningssæsonen."  

Såda lyder de rosende ord fra Rasmus Kruse om hvedesorten Herup, som Katrinesminde Landbrug på det nordlige Lolland dyrker for først gang i år.

Rasmus Kruse er svigersøn på bedriften, der er ejet af Poul Theil. 

Til daglig er han ansat hos Semler Agro, og han bruger i år sin sommeferie på at hjælpe til med et bredt udvalg af høstopgaver, primært frakørsel af korn, men det bliver også til en tjans på mejetærskeren.

"Jeg bruger min sommerferie på det, men det er jo næsten ikke arbejde, når man godt kan lide det", siger Rasmus Kruse.

Høsten af de i alt 300 hektar vinterhvede på JB 6-7 jord begyndte 31. juli og den blev afsluttet i går søndag. Høsten er forløbet smertefrit med godt, tørt vejr, og der er høstet ved et vandindhold på i omegnen af 14 procent.

På Katrinemindes Landbrug blev høsten af ca. 300 vinterhvede afsluttet i går onsdag. Foto: Rasmus Kruse

Ekstremt gode udbytter i pletter

For Herup-vinterhveden, som er fremavlshvede til DLG, har udbyttet ligget på i snit ca. 110-120 hkg pr. hektar, men inde i marken er der i pletter opnået "ekstremt gode udbytter", ifølge mejetærskerens udbyttemåler.

"Det er helt fantastisk. Der er virkelig fyldt op alle steder. Vi har aldrig prøvet at have så meget korn før. Jeg synes også, det har været en fin vækstsæson med rigtig gode betingelser, hvor vi også har fået regn, når vi skulle have regn," fortæller Rasmus Kruse.   

Der dyrkes to andre hvedesorter på bedriften, nemlig fodersorterne Sheriff og Kvium. For hele hvedearealet er udbyttet i snit målt til ca. 110 hkg pr. hektar. 

Katrinesminde Landbrug er et rent planteavlsbrug med 850 hektar. I årets markplan står blandt andet 300 hektar vinterhvede, 250 hektar med maltbyg, 120 hektar sukkerroer, 40 hektar vårraps i fremavl og 40 hektar spinat til frø.

Hele høsten er tæt på at være i hus. Tilbage er kun en mindre del af de vårbyggen, som ligger på i snit ca. 70-80 hkg.

I Herup-vinterhveden er der i pletter høstet "ekstremt gode" udbytter. Foto: Rasmus Kruse

Rasmus Kruse deltager med de indsendte fotos i konkurrencen "Skyd Høsten Bedst." og den indsendte video deltager i konkurrencen "Skyd bedste video".

 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.