Seks planteavlere imponerer: Hvorfor sender DR ikke live fra førerhuset?

Ugen på spidsen: Det er en kæmpe oplevelse at se forårsarbejdet på tætteste hold - en oplevelse de fleste danskere desværre går glip af.

Der er sket meget i marken de seneste uger. Den meget bratte overgang fra vinter til forår gav travlhed, hvor mange landmænd - og ikke mindst maskinstationer - har kørt i døgndrift.

På trods af travlheden fik jeg i sidste uge lov til at besøge seks landmænd.

Beskeden, da jeg ringede til dem, var egentlig, at de simpelthen ikke havde tid til at jeg kom på besøg - med mindre jeg ville hoppe ombord på traktoren, så vi kunne tage snakken der.

Den var jeg med på, og det var en kæmpe oplevelse.

Halvdelen af de seks landmænd, jeg besøgte, kørte med gps og præcisionsudstyr.

Når man sidder der i traktoren sammen med en landmand, som med den største sindsro har tid til at finde sin markplan frem, og bladre til han finder det, han søger, så er det svært ikke at blive imponeret.

Alt omkring ham bimler og bamler. Korn, kartofler og gødning bliver puttet i jorden med centimerers præcision. Det eneste han skal foretage sig er at overvåge de mange skærme, for at sikre sig at alt kører, som det skal.

Det er den moderne bonde, og det er dansk landbrug, når det er bedst. Det vil jeg gerne have serveret live på TV til min aftenskaffe, og det under jeg resten af Danmarks befolkning at opleve.

Det vil helt sikkert flytte mange danskeres billede af de bønder, der ellers er mest kendt for at forpeste luften med gyllelugt, sænke trafikken på vejene, og slå alt levende ihjel med ’plantegift’.

 

Lars Kelstrup er journalist og markfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Mark og Mark Plus.

 

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Mark Plus "Ugen på spidsen" sætter Merete Hattesen og Lars Kelstrup, journalister og markfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet MARK og Mark Plus, planteavlsugen i perspektiv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.