Syv foderstofffer klar med høstbetingelser: Tjek fradrag og find bedste handel
AgroMarkets har prøvet at regne på, hvor meget man kan tjene ved at tjekke prisen efter de betingelser, der er kendt lige nu.

De mest kvikke foderstofforretninger er allerede klar med deres høstbetingelser 2020, og AgroMarkets får meldinger om, at flere snart følger.

Derfor går AgroMarkets allerede nu i luften med deres korn- og rapsberegnere for høst 2020 med syv  foderstoffer på plads.

"Vores beregnere giver en unik mulighed for at gennemskue junglen af fradrag og omkostninger, når du kører dit korn eller raps til foderstoffen.

Betingelserne hos de enkelte firmaer varierer, og for høst 2020 er der endnu mere at være opmærksom på. Der er nemlig også foderstoffer, der nedjusterer deres takster," siger direktør Lene Krüger, AgroMarkets

Direktøren fortæller, at AgroMarkets har prøvet at regne på, hvor meget man kan tjene ved at tjekke prisen efter de betingelser, der er kendt lige nu.

Korn 2020: Overvej nabohandel

Høster du foderhvede med 16,2 pct. vand, 1,5 pct. i fradrag, men ellers helt i orden, vil du blive trukket 9-15 kr pr. 100 kilo indvejet korn.

Dyrker du 85 hkg pr. ha, svarer det til 750-1.250 kr i fradrag pr. ha. Sagt på en anden måde: Har du solgt kornet til 115 kr pr 100 kg på kontrakt, får du kun ned til 100 kr på din konto.

"Bliver fradragene til alt for mange penge, så tænk i nabohandel. Du sælger da kornet til den bruttopris, du ville kunne få hos foderstoffen. Fx de 115 kr nævnt i eksemplet.

Men da du ikke har fradrag hos din nabo, har du forbedret dit dækningsbidrag pr ha med 750-1.250 DKK," forklarer analytiker John Jensen, AgroMarkets

Måske tilbyder naboen også at høste kornet til en fornuftig pris, ligesom du ikke skal transportere kornet så langt. Og så er der altså gode penge at tjene for både dig og din nabo, og det er absolut en tanke værd.

Raps 2020: Basis 98 eller  100

Indleverer du rapsfrø med 10,5 pct. vand, 99 pct. renvare, 42 pct. olie og har en kontraktpris på 275 kr. pr 100 kg, vil du få udbetalt ned til 252 kr. pr. 100 kilo fra det firma, der trækker mest, og 264 kr. fra det, der trækker mindst.

I år er der to firmaer, der stadig afregner basis 98 procent frø. Alle andre afregner basis 100 procent, og det giver 5-8 danske kroner i forskel på din nettopris.

"Forskellen kan være afgørende for din indtjening. Høster du fx 4 ton pr. ha, giver forskellen dig et ekstra dækningsbidrag på 480 kr. pr ha. Det er værd at tage med", siger John Jensen.

sbu

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.