Tjek nemt om du har Boxer-følsomme afgrøder tæt på egne marker
På landmand.dk er det nu muligt at se, om du har fx grønsags- og frugtafgrøder inden for en kilometers afstand af egne marker.

Som landmand kan man nu logge sig på Landmand.dk og se om der er prosulfocarb-følsomme afgrøder inden for en kilometers afstand af egne marker. Menupunktet ligger på forsiden.

Prosulforcarb er som bekendt aktivstoffet i blandt andet Boxer, og ved sprøjtninger er der en risiko for afdrift.

"Som landmand bør man gå ind på Landmand.dk og tjekke, hvor der ligger frugt- og grøntsagsafgrøder i nærheden af egne marker. De fleste ved selvfølgelig udmærket, hvilke afgrøder der dyrkes på nabomarken på den anden side af hegnet, men der er ikke sikkert at man er bekendt med hvilke afgrøder der er bag næste hegn igen", siger Finn Olsen, teamchef for planteavl, Sønderjysk Landboforening.

"Den første vintersæd skal jo sås om bare en måned, og så går det slag i slag med Boxer-sprøjtninger. Man kan lige så godt på en regnvejrsdag og i god tid få tjekket, hvor der er følsomme afgrøder som fx grøntsager eller æbler, der ikke er høstet.

Allerbedst er det at tage en snak med nabolandmanden om, hvornår han planlægger at høste afgrøden, og så kunne det måske passe sådan, at man kan vente til han har høstet", siger han.

Finn Olsen anbefaler at få sat et par krydser de steder, hvor der er grund til at være ekstra forsigtigt:

"Ingen ønsker jo under nogen omstændigheder, at der skal findes restkoncentrationer i følsomme afgrøder. Det er mere vigtigt end nogensinde, at vi undgår det", siger han.

Seges har samlet regler og anbefalinger  for brug af prosulfocarb, som blandt andet omfatter valg af sprøjteteknik og at udvise ekstra hensyn og opmærksomhed.

"Disse regler og anbefalinger skal naturligvis altid følges, også når der ikke er følsomme afgrøder i nærheden. Er der følsomme afgrøder i nærheden af egne marker, vil jeg anbefale at man viser ekstra-ekstra hensyn og tager yderligere forholdsregler, for at der ikke sker fejl", siger Finn Olsen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.