»Jeg har haft sorte fingre altid«
Ugens profil: Maskinhandler Erik Hundahl, der fylder 60 på søndag 7. juli, står i spidsen for en fremsynet New Holland forhandler, J. Hundahl i Thisted og Skive.

»Jeg er jo kommet på værkstedet, siden jeg kunne kravle, og jeg har haft sorte fingre altid. Det er måske højst sket et par gange eller tre i løbet af hele mit liv, at jeg har overvejet, hvordan det ville være at beskæftige mig med noget andet. Men hver gang finder jeg ud af, at jeg er det helt rigtige sted - at være maskinhandler er det helt rigtige for mig«.

Ordene kommer fra Erik Hundahl, sælger, medejer og bestyrelsesformand hos J. Hundahl med afdelinger i Thisted og Skive med tilsammen 60 ansatte. Erik Hundahl kom sammen med sin bror, Søren Hundahl, der er direktør i virksomheden, ind i forældrenes virksomhed i midten af 1980’erne. I mange år har han også været med i forskelligt bestyrelsesarbejde. På søndag 7. juli runder han de 60 år - hvilket i øvrigt allerede er fejret i slutningen af juni i virksomheden - i god tid.

Også i flere andre henseender er det som om, at både Erik Hundahl og virksomheden J. Hundahl foretager de væsentlige beslutninger netop i god tid, hvilket man blandt andet kan se, når man dykker ned i virksomhedens historie - som dengang man - i god tid - købte en nabogrund, fordi den kunne være nyttig at have.

»Det er vigtigt, at man er aktiv i andre sammenhænge, såsom nu bestyrelsesarbejde. Det betyder, at man bliver inspireret og ser, hvad andre gør. Og måske tænker man - hvorfor gør vi ikke sådan - eller hvorfor gør vi ikke tingene på en helt tredje måde«, siger Erik Hundahl, der tilføjer, at man af samme grund i J. Hundahl ofte er »first movers«, som det hedder på nudansk.

Når ting lykkes

»Vi satte en lean-proces i gang helt tilbage i 2008, hvilket ikke var normalt for en virksomhed som vores«, siger Erik Hundahl.

J. Hundahl har på mange måder været med helt fremme, så snart, der er sket noget nyt. Eksempelvis var man klar med udstyr til sprøjtesyn og bremsetest næsten inden nogen havde tænkt tanken.

Traktorgården i Give får ny forhandling og ny forretningspartner Tirsdag 2. juli 2019 · 13:49

»Meget af det handler jo om at have de rigtige, moderne hjælpemidler og optimere processerne, så det bliver billigere for kunden og nemmere for os selv. Og så er det fuldstændig afgørende at have nogle medarbejdere, der er med på forandringer, og det har vi«, siger Erik Hundahl, der også er klar med et svar, da han får det uventede spørgsmål - hvornår er du mest glad?

Det er jeg, når det hele spiller. Det er typisk, når en kunde kommer og siger, at det, som vi har solgt ham eller den rådgivning, vi har givet, virker for ham. Når ting lykkes, er jeg glad«, siger Erik Hundahl.

Jævnlige udvidelser

J. Hundahls historie går tilbage til 1956, da Søren og Erik Hundahls forældre, Jørgen og Kirstine Hundahl overtog en lille smedeforretning, der oprindeligt var startet i 1880. Parret drev det som en smede/vvs- og maskinforretning. Erik og Søren Hundahl kom ind i virksomheden i 1984. Af virksomhedens tidslinje på J. Hundahls hjemmeside fremgår det, at man jævnligt op gennem årtierne har bygget til og udvidet med stadig flere ansatte. Det første traktormærke, Nuffield, kom til i 1968. Siden 1996 har J. Hundahl været New Holland forhandler.

Erik Hundahl kom i lære hjemme i virksomheden som landbrugsmaskinmekaniker i 1976. I 1985 blev han gift med sin Jane, og sammen har de tre døtre og fem børnebørn, alle piger. Lidt fritidsinteresser har han også.

»Ja, jeg går lidt på jagt og spiller lidt golf, når tiden er til det. Det er vigtigt at komme ud«, siger Erik Hundahl.

Erik Hundahl er bare den ene del af ejerkredsen i J. Hundahl, der også udgøres af hans bror, Søren Hundahl og sælgerne Claus Sørensen og Martin Dalgaard.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.