Agco Danmark opsiger kriseramte Hjallerup
I en kort meddelelse tirsdag middag meddeler Agco Danmark, at de har opsagt aftalen med Hjallerup Maskinforretning.

”Det er med beklagelse, at vi må informere, at vi har opsagt vores Massey Ferguson-forhandleaftale med Hjallerup Maskinforretning med øjebliklig virkning”, oplyser Agco i en kort mail til pressen.

I mailen understreges det, at Agco arbejder fokuseret på at sikre MF-kunderne i området, så de stadig kan blive serviceret på både kort og længere sigt.

Her henvises der på service og reservedel via Hjallerup Maskinforretnings hidtidige underforhandlere:

  • Brdr Thorsen, Svenstrupvej 8, 8581 Nimtofte
  • Holms Maskinservice, Viborgvej 190, 8450 Hammel
  • Grønning Smede og Maskinforretning, Aakjærsvej 86, 7870 Roslev
  • Bejstrup Maskinstation, Bejstrupvej 127, 9690 Fjerritslev.

Hen over weekenden lukkede Hjallerup Maskinforretning uventet sin forretning på grund af "uforudsete hændelser", som det er angivet i en besked til den store maskinforretnings kunder via Facebook. 

LandbrugsAvisen har forgæves forsøgt at få en kommentar til situationen hos adm. direktør Morten Bordvik, som ikke har besvaret vores henvendelser.

Mange samarbejdspartnere og ansatte, som LandbrugsAvisen har været i kontakt med, kalder situationen uvis, men håbet har i går og i formiddag været, at der blev fundet en løsning med den største leverandør Agco med en fortsættelse af forretningens aktiviteter. 

Længe ventet regnskab

Ligesom Hjallerup Maskinforretnings fire afdelinger i det nordjyske og Randers har holdt lukket, så har telefonerne i dag været lukket, mens der har været arbejdet intents for at finde en løsninger på en af branchens større maskinforretninger.

Hjallerup Maskinforretning mistede her til marts deres forhandling af både Valtra og Fendt, og nu er Hjallerups hovedmærke også tabt - og dermed ser fremtiden meget uvis ud for forretninten med omkring 80 ansatte. 

For bare et år eller to siden havde selskabet over mellem 120 og 130 ansatte. I de seneste uger er antallet styrtdykket. Aktiviteten har været faldende med de mistede mærker, og en del af forretningens kendte ansigter er forsvundet.

I branchen har der givetvis været spænding om Hjallerups aflæggelse af årsregnskabet, der blev afsluttet tilbage i oktober og forventeligt skulle indsendes en af de nærmeste dage.

Under direktør Morten Bordviks ledelse er der løbende blevet skåret til.

Efter maskinforretningen havde et større underskud i 2014 og et mindre i 2015, så har forretningen og økonomien i Hjallerup Maskinforretning været stabiliseret med mindre overskud i de følgende par år.
I 2018 blev tingene dog kraftigt påvirket af den tørre sommer og sendte igen maskinforretningen i underskud på knap to mio. kr. før skat – om end stadig med en vis buffer i egenkapitalen. 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.