Amazone klar til højere pløjehastigheder

Amazone har videreudviklet ploven til gavn for både arbejdshastighed og slitage og er klar til næste sæson med både en ny liftophængt og en halvbugseret variant.

Da den tyske producent Amazone tilbage i 2014 viste familievirksomhedens første plov med navnet Cayron, blev det ledsaget af løfter om, at producentens plovprogram ville blive udviklet yderligere. Det var ikke tomme ord, og producenten er på næste Agritechnica klar med to nye plove, den halvbugserede Tyrok og den liftophængte Teres.

De to nyheder blev tidligere på ugen lanceret på et online pressemøde, hvor producentens Agritechnica-nyheder blev vist.

Amazone Teres 300 er en liftophængt plov, der som navnet antyder er til traktorer op til 300 hestekræfter. Den kommer med fire til seks furer og skal erstatte den tidligere Cayron.

Flest liftophængte

»Her på det danske marked har vi som altid størst forventninger til de liftophængte plove som Teres, og det skyldes det enkle forhold, at der er langt flere medarbejdere på landbrug og maskinstationer, der kan køre med de liftophængte modsat de bugserede, som kræver lidt mere«, siger Anders Clemmensen fra Amazone-importøren, Brøns Group.

Anders Clemmensen fremhæver bl.a. Amazone-plovenes AutoAdapt parallellogram-ophæng med automatisk furebreddeindstilling. hvilket sikrer en smidig vending med indsving frem for fuld sammenfoldning, og det giver mindre slitage på de variable led.

»Og så har den selvfølgelig automatisk stensikring, som er et must her i landet. Og omkring slitage er det værd at fremhæve brystpladen, som man hos Amazone kalder SpeedBlade. Den giver mulighed for højere arbejdshastighed og er i øvrigt også nem at skifte«, siger Anders Clemmensen.

Halvbugseret Tyrok

Den anden nyhed i Amazones plovprogram er Tyrok 400, en halvbugseret vendeplov til traktorer op til 400 hestekræfter. Den kommer med syv, otte eller ni furer. Ploven er ligesom Teres et signal om, at pløjehastigheden i de senere år er gået opad. Ploven er konstrueret til pløjehastigheder på 8-10 km/t. Meningen er, at den skal afløse Hektor, som Brøns Group ikke har importeret til det danske marked.

»Vi kunne ikke få den med automatisk stensikring, så den var ikke interessant. Det kan Tyrok, så den tager vi hjem«, siger Anders Clemmensen.

Faktaboks

Ny plovgeneration

  • Amazone Teres, liftophængt plov med fire til seks furer erstatter Catros. Den er til traktorer op til 300 hk.
  • Amazone Tyrok er en halvbugseret plov med syv, otte eller ni furer. Den erstatter Hektor.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.