Case IH-forhandler slipper af med stort lager

S.D. Kjærsgaard har fordoblet sit resultat og ryddet ud for mange mio. kr. på lagrene.

Et varelager for knap 110 mio. kr. sidste år er blevet barberet ned med næsten 20 mio. kr.

Samtidig er listen over debitorer også slanket væsentligt med et ryk på næsten ni mio. kr.

Det fremgår af maskinhandleren S.D. Kjærsgaards nye årsregnskab for 2018/19, hvor udviklingen samlet betyder, at soliditeten er rykket tæt på 39 pct. mod knap 30 procent året før.

Forrykkelsen kombineret med en fordobling på bundlinjen til et resultat på 2,2 mio. kr. efter skat forklares bl.a. optimering af medarbejderskaren af ejer og direktør Palle Kjærsgaard.

”Vi har fået forankret en stærk ledergruppe, der i høj grad sammen med et super kompetent personale skal have æren for forbedringen i årets resultat, med et stærkt fokus på kunde- og medarbejder tilfredshed læses tydeligt”, udtaler han bl.a. i en pressemeddelelse.


S.D. Kjærgaards lederteam, fra venstre, Brian Bo Jensen, Steffen Vall Jensen, Palle Nielsen, Palle Kjærsgaard, Michael Høst og Marinus Soelberg.

Sælger hver tredje Axial Flow

Ifølge S.D. Kjærsgaards egne oplysninger sælger virksomhedens sælgere på landbrugsmaskiner ca. hver tredje Axial Flow mejetærsker i Danmark og har ca. en markedsandel på 25 pct. på deres traktorbrand Case IH i området, hvor maskinhandleren er aktiv i et bælte fra Nord- til Østjylland.

Maskinhandleren er i øvrigt også meget aktiv indenfor maskiner til entreprenørsegmentet, hvor man l.a. sælger og importerer mærker som Case Construction, Dieci teleskoplæssere og Promove hydraulikværktøjer fra Italien og Mikasa kompaktionsmateriel fra Japan.

S.D. Kjærsgaard beskæftigede i seneste regnskabsår 71 ansatte mod 76 ansatte året før.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.