Claas-topchef stiller sig tilfreds: 42 pct. af det danske marked
Stor tilfredshed med positionen på det danske mejetærskermarked fra topchef hos Claas.

Med Danish Agro Machinerys indtog i en række nordiske lande - udover Danmark - har Claas fået en storkunde i den danske landmandsejede koncern.

Netop nu gæster en af Claas-koncernens topchefer, Jörg Sudhoff, Danmark.

Og det er en tilfreds Claas’s chef for Claas’s midteuropæiske markeder inkl. Skandinavien, som gør status på samarbejdet og Claas position på det danske marked.

”Nu har vi haft samarbejdet i tre år med Danish Agro, og det er en rigtig god og trofast partner, som er ved at blive vores allerstørste kunde. Når deres opkøb i Finland er integreret, så bliver de større end vores største nuværende kunde i tyske BayWa. De sidder på 42 pct. af mejetærskermarkedet i Danmark, og så er der en generel udfordring med traktormarkedet, som vi skal have udviklet på,” siger han og afslører samtidig, at Claas i snit på en række europæiske lande i hans ”distrikt” sidder på ca. 40 procent markedsandel på mejetærskersiden.   

Hvor store er jeres ambitioner om at få løftet Claas som traktormærke?

”Vi sidder på otte procent i snit i de 24 lande, som hører under det midteuropæiske distrikt. I 2025 er målet, at vi skal op på 15 pct. af markedet”, siger han.  

Når man kigger historisk på traktormarkedet, så ligger det relativt stabilt mellem mærkerne. Hvordan skal I løfte jeres andel så markant?

”Markedet udvikler sig med stadig mere professionelle kunder, og her vil vi være alternativet mellem professionelle parter. Og så har vi en rigtig god position med vores andre produkter, og vi producerer vores traktor efter, at det er et genkendeligt produkt, når man er vant til at sætte sig ind i vores andre produkter. Samtidig har vi traktorer, som er effektive med lave brændstofomkostninger«.

Det danske marked har været noget påvirket af tørken. Hvordan ser det generelt ud på markedet, når du kigger ud over de europæiske lande?

”Det er et blandet billede, hvor Danmark, dele er Tyskland og eks. England og Irland har været hårdt ramt. Andre lande som Spanien har haft en rigtig god høst. For os ender det faktisk som et normalår med en lille pil op«, siger han.

Claas danske testmarker

Claas sendte til den nye sæson seks Convio skæreborde til test på dansker marker, inden de blev offentliggjort i markedet. Dermed var seks ud af 30 skæreborde på europæisk plan således i Danmark.

Jörg Sudhoff og kollegaen Sebastian Stanko fra Claas-hovedkvarteret i Harsewinkel understreger, at samarbejdet med danske landmænd og den danske partner Danish Agro Machinery er vigtig, når der skal udvikles nye produkter.

”Vi er meget glade for den dialog og den konstruktive feedback, som vi får fra de danske landmænd. Det er meget vigtigt for os”, siger Jörg Sudhoff. 

Emneord agromek

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.