CNH har måttet bruge flere milliarder til dyrere gas og transport – men tjener alligevel flere penge

Traktorproducenten formår at få overordentlig store prisstigninger i markedet.

Der var anerkendende blik fra aktieanalytikerne, da traktorproducenten bag New Holland og Case IH, CNH Industrial, tirsdag fremlagde nye nøgletal.

Det bliver nemlig bemærket, at selvom CNH måtte spendere hele fire mia. kr. ekstra i seneste regnskabskvartal på dyrere gasregninger, råvarepriser og andre udgifter til produktionen, så var det så rigeligt opvejet af, at man kunne forbedre sine opnåede priser med ca. 5,3 mia. kr.

- Vi har haft utrolige stigninger i omkostningerne over de seneste kvartaler i form af prisstigninger på råvarer, transport, produktionsomkostningerne og vi kæmper med alle de her problemer. Vi forsøger og vi lykkedes med at tæmme det, og vi har været i stand til at få priserne og salget til at følge med, lyder det fra CNH’s Oddone Incisa på et møde med aktieanalytikerne. På samme møde bemærkede topchefen Scott Wine, at man har formået at få 16 procent mere for sine varer via prisstigninger og salg af varer fra den ”dyrere hylder” i forhold til niveauet for et år siden på trods af, at omkostningsudviklingen ellers kunne betegnes som ”stejl” i produktionen. 

CNH opnåede i sit tredje kvartal en omsætning på ca. 33,5 mia. kr. – en stigning på næsten en tredjedel i forhold til året før. På driftsresultatet realiserede CNH ca. 5 mia. kr.

Netop præsenteret nye traktorer - mere på vej

Som vi har omtalt her på LandbrugsAvisen i flere artikler, så har CNH netop vist flere nye modeller frem på Sima-messen i Paris. Bl.a. har New Holland fået en ny topmodel i T7-serien ligesom Case IH’s Puma-serie er udvidet med et nyt flagskib.

Det bliver dog ikke det sidste, vi kommer til at høre fra CNH på produktsiden i den kommende tid. CNH annoncerer lige nu for, at man afholder en såkaldt Tech Day i december, hvor der bl.a. vil fortælles om nyheder indenfor førerløs teknologi. I det nye kvartalsregnskab kan man også aflæse, at CNH i løbet af året har øget investeringerne i udvikling af digitale produkter samt teknologier til eldrevne køretøjer.

Fremtidsmusik eller ej, så forventer CNH lige nu, at man for hele året øger omsætningen med mellem 16 og 18 pct. i forhold til året før. Det store ubekendte lige nu er, hvad fortsat inflation vil betyde for CNH’s økonomiske udvikling og ikke mindst hos de mange tusind underleverandører, som leverer dele og komponenter til maskingiganten.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.