Har du sat 1.000 kroner på John Deere ved krigens start, så er du 250 kr. rigere

John Deere-aktien har aldrig været mere værd

Landbrugsaktiver er åbenbart en sikker havn i en urolig tid.

Et af de gode eksempler er aktierne på børsnoterede John Deere. Den store amerikanske maskinkoncern er boomet op på aktiemarkederne trods det faktum, at koncernen har fabrikker i Rusland og dermed er direkte påvirket af krigen i Ukraine.

På den anden side af vægtskålen tæller nemlig, at kornprisernes optur også påvirker aktiemarkedets tro på, at landmænd rundt omkring i verden vil købe flere maskiner – og vil ud og investere i præcisionsløsninger i en tid, hvor gødning er en sparsom og yderst bekostelig ressource.

- Analysen fra investorerne er, at højere globale kornpriser vil øge efterspørgslen efter maskiner i de kommende år, lyder det således fra Barclays analytiker Adam Seiden ifølge nyhedsbureauet Bloomberg.

Tirsdag lukkede John Deere på over 427 dollar pr. aktie – det højeste niveau nogensinde for maskinkoncernen. Dagen før Rusland invaderede Ukraine lå kursen 25 pct. lavere.


John Deeres aktie har sat en ny top i starten af 2022.

 

Ifølge Bloomberg er John Deere for tiden top performer blandt USA’s 500 største børsnoterede virksomheder.

Til sammenligning er det danske C25-index steget ca. otte procent siden krigens start – efter store fald i starten i af året.  

For John Deeres ærkerival CNH Industrial lyder stigningen efter krigens start på ca. 13 pct. til en lukkekurs på 16,52 dollar, mens Agco’s stigning ligger på ca. 15 pct. med tirsdagens lukkekurs på 137,92 dollar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.