Corona koster igen maskingiganter

Både Agco og CNH Industrial melder om nedgang i det seneste kvartal.

Tidligere på året meldte de første økonomiske smerter sig, da producenterne på stribe fremlagde deres kvartal-regnskaber for den første del af corona-krisen.

I dag har Agco og CNH Industrial så fremlagt nye kvartalregnskaber med henholdsvis 17 pct. nedgang for Agco i omsætningen på ca. 12,7 mia. kr. og 26 pct. for CNH Industrials aktiviteter, der tæller et bredere program end hardcore landbrugsmaskiner. CNH havde en omsætning på 35,5 mia. kr. i kvartalsregnskabet.

Både hos CNH og Agco er produktionen oppe at køre igen på alle anlæg. Mens krisen var værst, måtte CNH stort set lukke hele produktionen ned i Europa på mere end tyve lokationer.  

Tallene viser også, at der er arbejdet stærkt for at indhente det forsømte efter, at mange fabrikker igen åbnede for produktion helt eller delvist ud i april og maj.  

Da corona-krisen gik i gang lød det sammenstemmende for John Deere, Agco og CNH, at man måtte suspendere sine økonomiske mål for året.

I dag var der godt nyt for investorerne. Agco ser sig nu i stand til at give en prognose for året med et mål om en omsætning på mellem 8.3 to $8.4 mia. dollar svarende til ca. 52-53 mia. kr. mod 9 mia. dollar året før. Indtjeningen forventes at falde fra 4,4 dollar pr. aktie til et sted mellem 3,5 til 3,75 dollar pr. aktie inden, der tages højde fra ekstra omkostninger til omstruktureringer og plus og minus på goodwill.

CNH Industrial forventer en omsætningsnedgang på mellem 15 til 20 pct. for sine aktiviteter fraregnet finansieringsaktiviteter og et negativt cash flow for hele året, selvom der kan ventes fremgang i andet halvår.  


Opdateret torsdag eftermiddag kl. 16.53

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.