Dækgigant opkøber specialister: Barsler med automatisk regulering af dæktryk
Dækproducenten arbejder på at tilbyde automatisk regulering af dæktrykket.

Landbrugsavisen - Agritechnica.

Michelin vil ikke kun sælge dæk. Der skal tænkes mere i komplette løsninger til landbruget, og derfor viser Michelin et system til regulering af dæktrykket på Agritechnica.

»Michelin har opkøbt to virksomheder, der er specialister på området. Virksomhederne fortsætter indtil videre med egne navne, men det er klart, at vi kommer til at trække på deres viden til det nye dæktryksystem«, fortæller Åge Boller fra Michelin.

Systemet, der er udstillet på Agritechnica, skal fintunes lidt med hensyn til designet, men ellers skulle det være klart i løbet af 2018.

Det er især Michelins nye EvoBib dækserie, der kommer til at nyde godt af systemet. Dækket har ved højt tryk fordele på landevejen, mens det ved lavt dæktryk i marken flader ud. Det betyder, at et ekstra sæt ribber på dækket kommer i kontakt med jorden og derved øger dækkets trækkraft i forhold til hjulslip.

Ifølge Åge Boller vil det være realistisk, at et dæk kan gå fra 2,0 til 0,7 bar på godt halvandet minut, men:

»Det er svært at sige nøjagtigt, for hastigheden afhænger rigtig meget af dækkets litervolumen«, understreger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.