Dansk debut for el-drevet ATV
Den el-drevne ATV, Eco Charger introduceres nu på det danske marked. Det sker på Nutrifair 2020, hvor Overby Export Consulting præsenterer nyheden.

Den er allerede kendt som ATV’ernes svar på Tesla. Den er næsten lydløs og slår en konventionel ATV i trækkraft. Og den får sin danske debut i forbindelse med Nutrifair 2020 i Fredericia om kort tid, hvor den nye importør Overby Export Consulting præsenterer nyheden.

Det handler om Eco Charger, det engelske mærke inden for eldrevne ATV’ere. Hos Overby Export Consulting regner man med at afsætte den til blandt andet landbrug, stutterier eller til jagtformål.

Den firehjulede e-ATV er bygget til at være en arbejdshest til opgaver i landbrugets tjeneste. Med et 72 volts batterisystem og en kapacitet på op til 7,2 kWh burde der være nok til en arbejdsdag. Batterierne er af gel-typen, der er vedligeholdelsesfrie. Til opladningen behøves kun en almindelig elkontakt. Eco Charger kan arbejde med selv tunge redskaber som græsklippere, harver og trække større trailere.

»Eco Charger er ATV’ens svar på Tesla«, siger Tommy Overby, indehaver af Overby Export Consulting, der lige har landet aftalen om forhandlingen.

Eco Charger e-ATV’erne findes i to versioner, nemlig Dominator, der er med træk på to hjul, og Eliminator, som er en 4x4 med træk på alle fire hjul.

Eco Charger er en miljøvenlig løsning, hvor man kan reducere CO2-udledningen til nul, hvis man lader med strøm fra vedvarende energi. Med det lave støjniveau stresser den ikke kreaturerne eller fårene, og der er mindre risiko for, at vildtet skræmmes bort, ligesom den ikke forstyrrer i det offentlige rum.

Nyheden er også historien om en engelsk landmandsfamilie, der savnede en ordentlig eldrevet ATV’er. Derfor besluttede de selv at udvikle og starte produktion af e-ATV’erne på farmen, der ligger i Devon i det sydvestlige England. Siden har de indviet en ny fabrik i Weston-super-Mare, hvor der kan håndbygges op til 1.000 enheder om året.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.