Dansk gylleudstyrsproducent slår rekord - og vil nu udvide igen igen

Harsø Maskiner i Årre er dem, som leverer gylleudstyr til en lang række fabrikker. Efter udvidelse tripper de efter at komme i gang med ny.

For et par år siden satte Harsø Maskiner gang i en stor udvidelse, der udvidede fabrikken med flere tusind kvadratmeter.

Investeringen har langt fra tynget årsregnskabet for 2018/19, som netop er indleveret med ny indtjeningsrekord.

Siden virksomhedens start i slutningen af 1960’erne har Harry Højvang Sørensen været med på hele rejsen som indehaver, opfinder og direktør.

I dag er hans tre børn aktive i fabrikken og godt på vej med generationsskiftet. Familien sætter meget snart i gang i en ny byggeproces efter nogle år, hvor virksomhedens medarbejderantal i øvrigt er vokset fra godt 30 til 40 ansatte.

”Denne gang øger vi nok ikke antallet af medarbejdere, men vi har brug for at kunne flytte lageret indenfor”, siger han til LandbrugsAvisen og kan konstatere, at det er gået tilfredsstillende med den forøgede produktionskapacitet i den seneste tid.

”Det har været en kraftig udvidelse, som har betydet, at vi har kunnet effektivisere samtidig, som vi har kunnet sælge mere i markedet”, siger han og oplyser, at kundemassen bl.a. tæller en lang række fabrikanter, eks. Gøma og VM Tarm, men også udenlandske aktører.

”Der går også en del til fabrikker i Tyskland, Holland, Frankrig, og Sverige og Finland. Det skyldes, at vi har nogle gode produkter, som slutbrugerne efterspørger, der betyder, at firmaerne må købe vores ting, og på det seneste er biogasanlæggene også begyndt at nyde godt af vores ekspertise,” siger han med henvisning til samarbejdet med biogasanlægget i Ribe.

På bundlinjen slår årets resultat efter skat ny rekord med knap 7,4 mio. kr. mod 5,4 mio. kr. det foregående år.

Det sker ud fra en bruttofortjeneste, som blev løftet med solide fire mio. kr. til 25,7 mio. kr.

Planerne om udvidelse er i øjeblikket i ansøgningsfasen hos myndighederne. Hvis alt går vel forventer Harry Højvang Sørensen, at byggeriet kan indledes til sommer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.