Et energibundt på 21 år: Mekaniker på fuld tid og maskinstationsejer

Landbrugsmaskinmekaniker klarer både et fuldtidsjob hos stor maskinforretning, maskinstationsarbejde – og nogle store udlandsrejser.

Forleden blev Jacob Skade Andersen hædret.

Og det kan man egentlig godt forstå. Den 21-årige landbrugsmakinmekaniker er nemlig lidt af et energibundt. Når han har fri som landbrugsmaskinmekaniker hos A.P. Jørgensen i Ribe så er han gerne klar til at tage en tørn mere med traktorerne.  

”Jeg har lidt svært ved at sidde stille, så jeg har købt en traktor og en presser, og når jeg har fri, kører jeg lidt for nogle landmænd. Det er meget hyggeligt at komme ud og køre en gang imellem,” fortæller han i forbindelse med, at han netop har fået Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 10.000 kr. for både menneskeligt og fagligt at stikke hovedet lidt ekstra frem.

Under uddannelsen har han både haft afstikkere til arbejde på en farm i Australien og været en del af det lille hold lærlinge, der har været på udveksling i Tanzania.

Værkfører Ib Ibsen betegner ham som meget selvstændig og dygtig.  

”Han er god til at arbejde på egen hånd og tænker hele opgaven igennem. Han er god til at håndtere tilgangen til kunderne og til at få afsluttet opgaverne, så vi ikke skal efter dem igen. Han er ung og har en kæmpe, stor lyst og arbejdsvilje til erhvervet”, lyder det anerkendende.

Jacob er en del af et hold af unge, som er i lære hos virksomheden. Her oplyser A.P. Jørgensen, at de har fundet et godt middel til at undgå frafald undervejs. ’

”For at man kan komme i lære hos os, skal man i praktik mindst en gang. Det var Jacob også, og han var en rigtig god og engageret praktikant,” siger værkfører Ib Ibsen og fortsætter: ”Vi tager imod alle de unge, der søger og tager dem alvorligt, så alle får en fair chance for at snuse til branchen, og se om det er noget for dem. Det er helt sikkert med til at gøre, at vi aldrig har haft problemer med at rekruttere lærlinge”, siger han bl.a.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.