Efter ophold i Australien: Vi kan mange flere ting i Danmark

Landbrugs-maskinmekaniker fra Hjallerup Maskinforretning sammenligner dansk niveau efter ophold hos stor aktør i Vestaustralien.

Den 22-årige Martin Schioldan har rejst det meste af jorden rundt for at prøve sig af sit fag. Dels har han arbejdet i Tanzania og dels har han været i praktik hos den store Agco-forhandler Agwest Machinery i Vestaustralien hen over vinteren.

Erfaringerne har cementeret for ham, at uddannelsen man får på en dansk læreplads som hos Hjallerup og på skolebænken hos Erhvervsskolerne Aars er fuldt ud konkurrencedygtig.

”Også her oplevede jeg, hvor god en uddannelse vi får i Danmark. Dernede er mekanikerne mere specialiserede, så de er gode til én ting, hvor vi kan mange flere ting. Jeg fik faktisk med det samme lov til selv at køre ud til kunderne, fordi de ved, at vi er dygtige, når vi er uddannet i Danmark,” siger Martin Schioldan i forbindelse med, at han forleden blev hædret med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 10.000 kr.

Legatet uddeles i år i ni portioner til unge i branchen, der har udmærket sig både på det faglige og personlige plan.

Inden turen til Australien var han også seks uger i praktik i Tanzania. Her er erfaringen, at man sætter pris på, hvor let det egentlig er at arbejde herhjemme.

”Vi har alle muligheder for at lave et godt stykke arbejde, fordi vi altid har det rigtige værktøj. Dernede har de ikke ret meget uddannelse, næsten ingen værktøj og der er langt mellem kunderne. Man bliver tvunget til at tage nogle valg og være mere opfindsom for at løse opgaverne,” fortæller han.

Udover Martin Schioldan blev den 34-årige handelsassistent Morten Bøgh Nielsen også hædret for sin fantastiske indstilling i forretningen.

”Det er vigtigt at have et godt arbejdsmiljø, og man kan købe sig til noget af det, men det vigtigste er vores væremåde. Her er du en fantastisk medspiller! Godt humør, humor, arbejdsglæde og ambassadør for at tale pænt sammen - du løfter i sandhed arbejdsmiljøet”, lød det fra eftermarkedschef Orla Jensen til legatmodtageren ved overrækkelsen forleden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.