Her er nyheden, som skulle have vundet priser for John Deere

Helt usædvanligt var John Deere ikke blandt de hædrede producenter hos Agritechnica. Men stor nyhed er under opsejling.

God mandag morgen.

Det var ægte nyhedsbonanza i sidste uge. Agritechnica offentliggjorde deres nyhedsmedaljer og dermed en række af de mest spændende maskinnyheder på årets messe i Hannover i november.

Dem har du sikkert allerede læst og set en del om. Inden jeg går i kødet på den event, som jeg selv var så heldig at være en del af forleden i Tyskland, så lad os introducere dagens hovedhistorie.

Forestil dig, at det er bare at trykke på en knap, og så ordner mejetærskeren alt det praktiske med at tømme af hurtigt, optimalt og sikkert, mens kornvognen automatisk følger efter.

Sådan et system arbejder John Deere på. Det kan du læse mere om lige om lidt.

New Holland på vej med ny kæmpe   

Årets store nyhed ifølge Agritechnica kommer fra CNH, som får den eneste guldmedalje for en ny stormejetærsker i gule og blå farver. Dermed må man forstå, at der altså er noget væsentligt nyt isenkram og nytænkning i maskinen, der skulle slå nye rekorder for automatisering og kapacitet på New Hollands ellers store CR-mejetærskere.

På de sociale medier har der været snakket om 900 hestekræfter, men nu må vi lige slå koldt vand i blodet. Foreløbig er der vist nogle billeder – og resten bliver vi klogere på søndag 12. november kl. 10.00, når New Holland løfter sløret.

Læs mere her:

Derfor er Valtra Q en fed traktor

Så er vi noget til et kapitel mere i vores visuelle fremvisning af TraktorTechs kæmpe traktortest for traktorer omkring 300 hestekræfter. Vi er på nippet til at lægge næste video ud med den næsten nye Valtra Q-model. Du kan lige få en lille teaser video her, inden du senere på dagen kan se en længere version med alle detaljerne, hvor historien om en særdeles velegnet transporttraktor fortælles.

Denne her får du kvit og frit.  

 

 

Du kan iøvrigt høre, hvem der vinder hele testen - og få en masse detaljer med skidt og kanel om traktorerne, hvis du hopper ind i TraktorTech-podcasten Maskinitis. 

 

Lyt her:

Vil du lytte til vores podcasts fra din mobil, kan du finde dem her:

Spotify              Google Podcast (til android)              Apple Podcasts (til iPhone)

 

Mejetærskeren klarer det hele – også kornvognen

Og så skal vi til historien bag overskriften denne mandag morgen.

Forestil dig, at kornvognen per instinkt reagerer efter mejetærskeren og de to enheder selv ordner tømningen af mejetærskerens tank ud fra, hvad der vil ligge mest optimalt i kornvognen.
Bag kulisserne har John Deere arbejdet på en sofistikeret løsning igennem flere år, hvor mejetærskerpiloten 100 procent skal kunne koncentrere sig om at overvåge høstningen, selvom der tankes af samtidig.
Agritechnica oplyser, at John Deere har søgt om at få nyhedsmedalje for et system med navnet John Deere Auto Unload. Det kom dog ikke igennem nåleøjet til at få en af de i alt 18 udvalgte medaljer i denne omgang.
Forskere fra Vyn Cropping Systems Lab fra Purdue University i USA har dog fortalt brudstykker om udviklingen på en blog efter, at de var med i et projekt omkring systemet for et par år siden. Normalt er sådan noget udviklingsarbejde tophemmeligt, men forskerne har skrevet om dele af projektet eftersom, at patenterne bag er offentlige. Her beskriver de, hvordan et flow af billeder ud fra en valgt strategi om fyldning af kornvognen får mejetærskeren til hele tiden at beslutte og bestemme, hvordan vognens position skal være i forhold til mejetærskeren. Dermed lettes en del stress og arbejdstiden optimeres.

Men ikke vi ser mere i november i Hannover….

Samson spinder guld på gyllen

Da jeg var en ung journalist, så var et nyt regnskab fra gyllevognsproducenten Samson ikke altid lig med guld og grønne skove. Men udover flot vækst igennem en årrække og en position blandt de største indenfor sit felt i Europa, så skabes der også imponerende værdier hos Viborg-virksomheden. For første gang tjente Samson Group – altså både producent og salgs-leddet et overskud på mere end 100 millioner kroner, inden skattefar også skulle have sin del af kagen.

Læs mere her:  

Samson runder 100 millioner i indtjening

Fendt klar med ny traktorserie

Et vedvarende rygte i traktorbranchen har været en ny traktorserie fra Fendt. Og den var god nok. Fendt sender en ny serie på banen med navnet 600-serien. Den lander altså midt mellem 500 og 700-serien og der borger naturligvis for et vist overlap. Pointen her er, at du får en firecylindret traktorserie, der komfortabelt krydser 200 hestekræfter og på den måde forener et pænt antal hestekræfter med en adræt kropsholdning – og så er der en masse avanceret teknik med i pakken, endda dæktryksregulering fra kabinen, hvis man ønsker sig det.

Se mere her:

Fendt: Vi har kæmpe forventninger til denne helt nye traktorserie

Apropos ny traktorserie så barsler Agco-kollegaen Massey Ferguson også med nyt få uger efter, at Valtra afslørede en ny stortraktor.

Lige før fredagsslikken blev hevet frem – og pc’en slukket ned for weekenden, så sendte MF en teaser ud for ”det som bliver den største traktor, vi nogensinde har bygget i Frankrig”. Detaljerne får vi selvfølgelig også på Agritecnica.

Massey Ferguson lover: Det bliver den stærkeste traktor nogensinde

 

Sker i ugen


Kæmpe auktion efter maskinforretning

Ugen starter med brask og bram, hvis man vil snuse efter et godt tilbud på en maskinauktion. Mandag åbner Kapow Auktioner A/S nemlig op for en auktion over mere end 400 maskiner/stykker udstyr fra SP Maskiner i Skanderborg.

Læs mere her:

Hundredvis af maskiner fra jysk maskinforretning ryger på auktion

Nye traktortal

Onsdag er der igen tal over indregistreringerne af nye traktorer.

Det var det for denne omgang. Jeg slutter rundgangen med at kippe flaget for Kragmanns første 50 år som maskinforretning, som blev fejret her i weekenden.

Ha’ en fortrinlig uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Emneord Agritechnica 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.