Her sætter dansk robot rekord: Sår for første gang 30 hektar i ét stræk

Forleden kørte førerløse Robotti for første gang og såede i 27 timer i træk.

Den danske Robotti drøner for tiden rundt på marker i flere lande i Europa for at bevise, at den på mange fronter kan erstatte eller supplere traktoren.

Netop nu er der otte robotter ude at køre.  En af dem har netop lavet ny rekord for en Robotti med såning af 30 hektar raps på lidt over et døgn, hvor den kørte non stop udover de afbrydelser, der var, når den skulle forsynes med nye forsyninger af såsæd til såmaskinen og diesel til motoren, fortæller produktionsdirektør Hans Chr. Carstensen fra producenten Agrointelli.

”De startede mandag kl. 13 og stoppede igen tirsdag eftermiddag, mens de blev ved hele natten. Jeg var selv dernede for at hjælpe til. Det blev hurtigt kedeligt for, der var ikke så meget at lave, når den bare kørte, som den skulle”, siger han til LandbrugsAvisen.  

 

 

Tilsåningen af 30 hektar i træk er næppe en europæisk eller verdensomspændende rekord for en førerløs robot.

For Agrointelli er nyheden dog vigtig som et billede på, at maskinen er robust og har en vis kapacitet, når den skal overbevise landmænd i ind- og udland om, at den kan erstatte traktoren på udvalgte arbejdsgange på bedriften.

Under såningen i Tjekket kørte den med en såmaskine med tre meters arbejdsbredde.

”Det passer mellem modulerne, men på længere sigt kan det godt være, at der kan komme en bredere såmaskine på. Men ellers skal den bare køre, så den kan aflaste landmanden”, siger han.  

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.