Husejer til opstartssucces: Vi er vildt stolte over den store investering

Hos Agro Food Park er stoltheden stor efter, at det nu lykkedes AgroIntelli at vokse ud af opstartsfasen i husets egne rammer.

Efter at have landet en investorrunde, som det hedder i startup-miljøet, på 108 mio. kr. flyver AgroIntelli nu videre i deres udvikling som agro-tech-virksomhed og en af verdens førende producenter af landbrugsrobotter.

Under udviklingsarbejdet har AgroIntelli været en del af innovationsmiljøet i Agro Food Park. Herfra er det en tydelig stolt direktør, som torsdag modtog nyheden om kapitalfonden Nordic Alpha Partners og den nye offentlige grønne fond, Danmarks Grønne Fremtidsfonds investering i virksomheden, der sætter strøm i robotproducentens planer om at producere tusindvis af landbrugsrobotter til verdensmarkedet.

”Vi er vildt glade for, at det er lykkedes for AgroIntelli at få den her opbakning til sin videre udvikling. De er startet i Agro Food Park og vokset derfra, så på den måde er vi også sindssygt stolte af det. Det er et fantastisk eksempel på, at det virker at investere i vækstlagene i dansk landbrug og fødevareproduktion”, siger Anne-Marie Hansen.  

Kommer det her til at virke som inspiration for mange andre?

”Det ligger ikke lige til højrebenet at kopiere AgroIntelli. Det er et meget komplekst produkt, men jeg tror, at det vil give blod på tanden for andre iværksættere til at tro på væksten. Det er vigtigt, at man har nogle ambitioner om at skalere. Ole Green har vist, hvordan man kan gøre det – og hvordan man kan lykkedes med det”, siger hun og pointerer, at AgroIntellis vej fra hard core iværksætter til succesfuld virksomhed er i rimelig exeptionel, når man tager i betragtning, at udviklingen er sket fra scratch uden en større organisation i ryggen.  

Hvad har fascineret dig undervejs i deres rejse som virksomhed?  

”Jeg synes, at de er imponerende, fordi de er pionerer på deres område. Og at de går ind og arbejder på nogle af erhvervets fundamentale udfordringer. Vi har kunnet se, at man under corona ikke har haft fri bevægelighed af arbejdskraft. Efterspørgslen på den her automatisering bliver større og større. Man kan ikke bare lige hente arbejdskraft i Rumænien. Og så skal de have blod på tanden i forhold til at vække begejstringen for den avancerede teknologi. Den gnist skal de ud og vække og rokke ved en lidt konservativ tankegang om, at man er glad for at sidde på sin traktor”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.